מתכון לניוקי ברוטב רוזה: תענוג איטלקי נעים

ניוקי ברוטב רוזה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ברוכים הבאים למטבח שלנו! היום אנחנו צוללים לעולם הנוחות עם מנה איטלקית קלאסית – ניוקי ברוטב רוזה. המנה הזו היא סימפוניה מחממת לב של כופתאות תפוחי אדמה מכוסות כריות חנוקות ברוטב עגבניות ושמנת טעים, ויוצרת איזון מושלם של טעמים שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד.

לניוקי שורשים טבועים עמוק במסורות הקולינריות האיטלקיות. אומרים שמקורם של כריות תפוחי אדמה קטנות אלה בצפון איטליה ומאז הפכו לאוכל מנחם אהוב ברחבי העולם. השם "ניוקי" נגזר מהמילה האיטלקית "נוקה", כלומר מפרק או קשר, המשקף את צורתם הייחודית של הכיסונים.

רמת הגשה וקושי:

המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות ולוקח בערך 1.5 שעות להכנה. בסולם הקושי, ניתן לדרג אותו כבינוני מוצק. זה כרוך בעבודת יד עם הניוקי, אבל אל חשש – צפויה לכם עשייה טעימה!

הכנת ניוקי ברוטב רוזה רכיבים

  • עבור הניוקי:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים
  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • ביצה 1
  • מלח לפי הטעם
  • לרוטב רוזה:
  • 500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 מ"ל שמנת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בזיליקום טרי, לקישוט

איך מכינים ניוקי ברוטב רוזה שלבי הכנה:

  1. עבור הניוקי:
  2. קולפים ומרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מועכים אותם ונותנים להם להתקרר מעט.
  3. מערבבים בקערת מיקסר גדולה את הפירה, הקמח, הביצה והמלח. ללוש עד שנוצר בצק רך.
  4. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים יותר ומגלגלים כל אחד מהם לחבל. חותכים את החבלים לחתיכות בגודל ביס.
  5. יוצרים בעזרת מזלג את חריצי הניוקי הקלאסיים. זה לא רק נראה מפואר אלא עוזר לרוטב להיצמד לכופתאות.
  6. לרוטב רוזה:
  7. בסיר מחממים שמן זית ומקפיצים שום טחון עד להיווצרות ריח.
  8. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים עד שהן מתפרקות, תוך שחרור המיצים שלהן.
  9. יוצקים פנימה את השמנת תוך ערבוב מתמיד. נותנים לרוטב להתבשל כמה דקות.
  10. מערבבים פנימה גבינת פרמזן מגוררת, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.
  11. זורקים את הניוקי המבושלים לרוטב הרוזה, מבטיחים שכל כופתאה תקבל ציפוי טוב.

יתרונות תזונתיים

  • ניוקי מספק מנה דשנה של פחמימות מתפוחי האדמה, בעוד העגבניות ברוטב רוזה תורמות ויטמינים A ו-C. 
  • גבינת הפרמזן מוסיפה בעיטת סידן, ומגע של שמן זית מציע שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.

חלופות למתכונים

  • לאוכלי כשרות, פשוט ודאו שהמרכיבים שלך נושאים את האישור המתאים. 
  • ללא גלוטן? החליפו קמח לכל מטרה לחלופה נטולת גלוטן. 
  • טבעונים יכולים להחליף את הביצה בביצת פשתן או זרעי צ'יה, ולבחור בקרם צמחי.

טיפים לשלמות

  1. אל תעבדו יותר מדי על בצק הניוקי; זה לא קרום פיצה. ללוש בעדינות עד לאיחוד.
  2. עגבניות טריות עושות עולם של הבדל ברוטב הוורדים – לכו על הבשלות ביותר שתוכלו למצוא.
  3. מוסיפים לרוטב קורט אגוז מוסקט לקבלת שכבת טעם נוספת.
  4. מקפיאים את כל שאריות הניוקי על נייר אפייה, ואז מעבירים לשקית לארוחות מהירות עתידיות.

אז הנה לכם – ניוקי ברוטב רוזה, חתיכה קטנה מאיטליה במטבח שלכם. התכוננו להרשים את בלוטות הטעם שלכם ואת אלו ברי המזל שרוצים לחלוק אתכם את המנה המענגת הזו. בישול שמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן