מתכון עוגת וניל ללא גלוטן: רכה ועסיסית

הכנת עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג וניל
1/5
זמן הכנה:
55 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
חלבי

כשיוצאים למסע המענג של אפיית עוגת וניל ללא גלוטן, תגלו שהמתכון הזה מציע שילוב נפלא של פשטות וטעם, מושלם לכל אירוע. בין אם אתם חוגגים יום מיוחד או סתם משתוקקים למשהו מתוק, העוגה הזו בטוח תספק. הוא תוכנן להיות עדין, לח ומלא בטעם וניל, והכל תוך שהוא נטול גלוטן. זמן ההכנה לעוגה זו הוא כ-20 דקות, עם זמן אפייה של 35 דקות, ומסתיים בזמן כולל של כ-55 דקות.

כמה זמן להכין מתכון לעוגת וניל ללא גלוטן: כ-55 דקות.

כעת, בואו נחקור את המרכיבים הדרושים לעוגה המענגת הזו.

איך להכין עוגת וניל ללא גלוטן – המצרכים

הנה הקדמה תמציתית למרכיבים שתזדקקו להם. מתכון זה מבטיח שכל ביס יהיה עמוס בטעם, ללא גלוטן באופק. המרכיבים המפורטים נגישים בקלות ונמדדו ביחידות אירופאיות לנוחיותכם.

  • 200 גרם קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 240 מ"ל חלב (בטמפרטורת החדר)

הצעות לרכיבים חלופיים

למי שמקפיד על תזונה טבעונית או שיש להם הגבלות תזונתיות אחרות, הנה כמה מרכיבים חלופיים שתוכלו להשתמש בהם:

החליפו את הביצים ב-1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק או תחליף ביצים מסחרי שווה ערך לשתי ביצים.

בחר אלטרנטיבה חלבית נטולת חלב מעורבבת עם כף אחת של חומץ או מיץ לימון במקום חמאה כדי לשמור על אותה חומציות ומרקם.

אם אתה נמנע מסוכר, החלף את הסוכר המגורען בכמות שווה של הממתיק המועדף עליך.

איך מכינים עוגת וניל ללא גלוטן – השלבים

לפני הצלילה לתהליך האפייה, חשוב להבין שכל שלב נועד להבטיח שהעוגה שלכם תצא בצורה מושלמת. משילוב החומרים היבשים ועד לאפייה הסופית, כל שלב הוא קריטי להשגת התוצאה הרצויה.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח נטול הגלוטן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה גדולה מקציפים את הסוכר והשמן הצמחי עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח למרכיבים הרטובים לסירוגין עם החמאה, מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים רק עד לאיחוד; לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו לרשת להתקררות מלאה.

על ידי ביצוע שלבים אלה בקפידה, תיצור עוגת וניל מענגת ללא גלוטן המושלמת לכל אירוע, ומבטיחה שכולם יוכלו ליהנות מנתח ללא קשר להגבלות התזונה שלו. תהנה מתהליך האפייה ומהתוצאה הטעימה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן