בלינצ'ס נטולי גלוטן מציעים טוויסט טעים למנה הקלאסית, מושלמת לאלו עם רגישות לגלוטן או לאלו המחפשים לחקור טעמים חדשים. מקורם של המטבח המזרח אירופאי, בלינצ'ס הם פנקייקים דקים ממולאים בתערובת שמנת, מגולגלים ומבושלים לשלמות זהובה. הגרסה נטולת הגלוטן הזו שומרת על כל הקסם והטעם המסורתיים, אך עם מרכיבים הנותנים מענה לאורח חיים ללא גלוטן.
איך להכין בלינצ'ס ללא גלוטן – רשימת רכיבים:
- לבלילת הבלינצ'ס:
- 1 כוס תערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כוס חלב או חלופה ללא חלב (כגון חלב שקדים)
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות חמאה מומסת או שמן
- קורט מלח
- למילוי:
- 1 כוס גבינת ריקוטה או חלופה נטולת חלב (כגון ריקוטה טופו)
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל (להתאים לפי הטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון 1 (לא חובה)
- לבישול:
- חמאה או שמן לטיגון או אפייה
הוראות להכנת בלינצ'ס ללא גלוטן
- בקערת ערבוב, טורפים יחד את תערובת הקמח ללא גלוטן והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החלב וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.
- טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את החמאה המומסת או השמן עד להטמעה.
- נותנים לבלילה לנוח כ-15 דקות כדי להסמיך מעט.
- בקערה נפרדת מערבבים את גבינת הריקוטה עם דבש או סירופ מייפל, תמצית וניל וגרידת לימון (אם משתמשים). מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. התאם את המתיקות לטעמך.
- מחממים מחבת טפלון או מחבת קרפ על אש בינונית ומשמנים קלות בחמאה או שמן.
- יוצקים מצקת קטנה של בלילה לתוך המחבת, מערבבים כדי לצפות את התחתית באופן שווה.
- מבשלים את הבלינצ'ס כ-1-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
- יוצקים כף ממלית הגבינה על מרכז כל בלינצ'ס.
- מקפלים את דפנות הבלינצ'ס מעל המילוי, ואז מגלגלים אותו בחוזקה כדי לסגור את המילוי לחלוטין.
- לטיגון: מחממים עוד מעט חמאה או שמן במחבת על אש בינונית. מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים עם התפר כלפי מטה ומבשלים עד שהם מזהיבים ופריכים משני הצדדים.
- לאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהם מחוממים ומזהיבים קלות.
- מגישים את הבלינצ'ס נטולי הגלוטן חמים, מפזרים באבקת סוכר או מוזלפים בתוספת דבש או סירופ מייפל אם רוצים. הם משתלבים נפלא עם פירות יער טריים או לפתן פירות לתוספת מתיקות וטעם.
יתרונות תזונתיים
בלינצ'ס ללא גלוטן מציע איזון של חלבון, פחמימות ושומנים. שימוש בקמח ללא גלוטן מבטיח שהמתכון מתאים לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק. גבינת ריקוטה מספקת סידן וחלבון, בעוד דבש או סירופ מייפל מוסיפים מתיקות טבעית ללא סוכרים מזוקקים.
חלופות מתכון
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל מוצרי החלב המשמשים, כגון גבינת ריקוטה, חלב וחמאה, יהיו כשרים. אפשר גם להחליף חמאה במרגרינה או שמן בבלילה ולבישול.
טיפים לשיפור
- לתוספת טעם, הוסיפו קורטוב של קינמון או אגוז מוסקט לבלילת הבלינצ'ס.
- ניסוי עם מילויים שונים כמו בננות מעוכות עם חמאת שקדים או אפשרויות מלוחות כמו תרד מוקפץ עם גבינת פטה.
- כדי להבטיח בישול אחיד, ודא שהמחבת מחוממת היטב לפני בישול הבלינטס והתאם את החום לפי הצורך כדי למנוע שריפה.
- שאריות בלינצ'ס ללא גלוטן ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון לטווח ארוך יותר. פשוט לחמם בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה. תהנו!
בלינצ'ס נטולי גלוטן אלו הם עדות לעובדה שהגבלות תזונתיות אינן חייבות להגביל את היצירתיות או ההנאה הקולינרית. עם המרקם העדין, המילוי הקרמי והמתיקות המענגת שלהם, הם מציעים פינוק משביע להפליא לכל אחד, בין אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן או לא.