היום, הבאתי עבורכם מתכון מדהים – עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר, לא רק טעימה אלא גם עמוסה בטוב תזונתי. בין אם אתה רגיש לגלוטן, צופה בצריכת הסוכר שלך, או סתם אוהב לנסות פינוקים חדשים, זה מנצח.
מקורות המתכון עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר ורקע
טחינה, משחה העשויה משומשום, מטלטלת את הסצנה הקולינרית כבר מאות שנים, והעוגה הזו נותנת לה טוויסט מודרני.
טחינה, שמקורה במזרח התיכון, מביאה טעם עשיר ואגוזי המשתלב יפה עם המתיקות העדינה של ממתיקים אלטרנטיביים. העוגה הזו היא פיוז'ן מענג של מסורת ואפייה עכשווית שמודעת לבריאות.
רכיבים להכנת עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר
- 2 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כוס טחינה (וודאו שזה החומר הטוב!)
- 3/4 כוס ממתיק ללא סוכר (כמו סטיביה או פרי נזיר)
- 1/2 כוס שמן קוקוס, מומס
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב שקדים לא ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר – הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית עגולה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ) ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
- בקערה, טורפים יחד את הקמח נטול הגלוטן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח. לְהַפְרִישׁ.
- בקערה נוספת מערבבים את שמן הקוקוס המומס, הטחינה, הממתיק ללא סוכר, הביצים, חלב השקדים ותמצית הווניל. השתמשו במיקסר ידני או במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוודאים שאין גושים, אך אל תערבבו יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית למשטח אחיד.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים (לא בלילה רטובה).
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
- תהיו יצירתיים עם תוספות! אפשר לטפטף מעט דבש, או לפזר שומשום או אפילו קקאו
הטבות תזונתיות של עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר
ללא גלוטן: מושלם לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
ללא סוכר: מצוין לאנשים שצופים בצריכת הסוכר שלהם, מבלי להתפשר על המתיקות.
מעצמת טחינה: עמוסה בשומנים בריאים, חלבון ומינרלים חיוניים כמו סידן וברזל.
טוב חלב שקדים: דל קלוריות ומקור טוב לויטמין E.
תשואה וזמן
מתכון זה מניב עוגה אחת נהדרת בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ), המגישה כ-10 פרוסות. ההכנה אורכת כ-15 דקות, והאפייה מגיעה ל-35-40 דקות בערך. מחליף משחק מוחלט לפינוק מהיר ובריא!
רמת קושי
הייתי מדרג את זה כאמצעי מוצק. זה לא מדע טילים, אבל קצת ניסיון באפייה יהפוך את התהליך לחלק יותר. אל תיתן לזה להפחיד אותך – יש לי את הגב שלך עם הוראות שלב אחר שלב!
אפשרויות חלופיות למתכון עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר
- השתמשו במרכיבים בעלי תעודת כשרות וודאו שגם כלי האפייה שלכם כשרים.
- אם אתה אלרגי לאגוזים, החלף חלב שקדים לחלופה נטולת אגוזים כמו חלב קוקוס או שיבולת שועל.
- התאמה טבעונית: החליפו ביצים בביצי פשתן, וקיבלתם גרסה ידידותית לטבעונים.
טיפים לשדרוג המתכון לעוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר
- טחינה איכותית: השקיעו בטחינה טובה. זה כוכב התוכנית, אז לכו על מותג שמשתמש בשומשום איכותי.
- תנו לביצים להיות בטמפרטורת החדר לפני הכנסתן לתערובת. זה גורם לבלילה חלקה יותר.
- בדוק את מידת העשייה – נועצים קיסם במרכז; זה אמור לצאת עם כמה פירורים לחים, לא בלילה רטובה.
- תוספות יצירתיות – שחקו עם תוספות כמו טפטוף של דבש, פיזור שומשום, או אבקת קקאו.
הנה לכם – מסע מענג לעולם של עוגת טחינה ללא גלוטן וללא סוכר! תלבש את הסינר שלך, בואו לאפות קצת קסם!