אוהבים לחם שום ביתי, רך, נתלש כזה ומפנק בטירוף? אתם במתכון הנכון!
דמיינו לעצמכם נוגסים בפרוסת לחם חמים וחמאתי וחדורי שום, עם הקרום הפריך והמרכז הרך והטעים שלו. מתכון לחם שום זה מציע תערובת מענגת של פשטות וטעם, מה שהופך אותו לבן לוויה המושלם למגוון מנות או טעים באותה מידה בפני עצמו. זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-20 דקות, עם 10 דקות נוספות של זמן אפייה.
כמה זמן להכין מתכון ללחם שום: כ-30 דקות בסך הכל.
איך להכין לחם שום מדהים – הרכיבים
לפני שנצלול לתוך היצירה של הלחם המענג הזה, בואו נאסוף את המרכיבים שלנו. מתכון זה נועד להעצים את הטעמים הטבעיים של השום והחמאה, בשילוב עם עשבי התיבול המושלמים, כדי ליצור תוספת מעוררת תיאבון.
- 1 באגט גדול (בערך 30 ס"מ אורך)
- 100 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1 כפית מלח
- אופציונלי: 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
הצעות לרכיבים חלופיים
למי שמחפש להתאים אישית את המתכון הזה להעדפות או הגבלות תזונתיות, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים:
- גרסה טבעונית: החליפו את החמאה בחלופה צמחית ודלגו על גבינת הפרמזן או השתמשו בתחליף טבעוני.
- גרסה ללא גלוטן: בחרו בגט ללא גלוטן או בלחם לבחירתכם.
איך מכינים לחם שום נתלש וטעים במיוחד – השלבים
- עכשיו כשהמרכיבים שלנו מוכנים, בואו נעבור לשלבים. עקוב אחר ההוראות הפשוטות האלה כדי ליצור לחם שום שאי אפשר לעמוד בפניו.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את החמאה הרכה עם שום טחון, פטרוזיליה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- חותכים את הבגט לשניים לאורכו, ואז מפזרים את תערובת חמאת השום באופן שווה על כל חצי.
- אם משתמשים בו, מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת על פני המשטחים המרוחים בחמאה.
- מניחים את חצאי הבגט על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור במשך 10 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ופריכים.
- מוציאים מהתנור, מניחים לו להתקרר מעט, ואז פורסים ומגישים חם.
תיהנו מהטעם המענג של לחם שום ביתי, מושלם כתוספת למנת הפסטה, המרק או הסלט האהובים עליכם, או פשוט התענגו עליו בפני עצמו.