כדורי אורז מטוגנים, הידועים גם בשם ארנצ'יני במטבח האיטלקי, הם פינוקים פריכים מענגים שמקורם בסיציליה.
כדורי הזהב האלה מיוצרים על ידי גלגול אורז מבושל לכדורים, מילוי שלהם במילויים טעימים ואז טיגון שלהם לשלמות.
הם ארוחה או חטיף פנטסטי שבטוח ירשים את החברים והמשפחה שלך.
איך להכין כדורי אורז מטוגנים?
- 2 כוסות אורז מבושל
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אפשרויות מילוי: גבינת מוצרלה, בשר טחון מבושל, אפונה, או כל מרכיב אחר שאתה מעדיף
- פירורי לחם, לציפוי
- שמן צמחי, לטיגון
איך מכינים כדורי אורז מטוגנים?
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את האורז המבושל, הביצים הטרופות, גבינת פרמזן מגוררת, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה.
- לוקחים חופן קטן מתערובת האורז ומשטחים אותו בכף היד. מניחים כמות קטנה מהמלית שבחרת (כגון קוביית גבינת מוצרלה או כף בשר טחון מבושל) במרכז האורז המשטח.
- מעצבים בזהירות את האורז סביב המילוי לכדור, מוודאים שהמילוי סגור לחלוטין. חזור על התהליך הזה עד שכל תערובת האורז נוצלה, ויש לך אצווה של כדורי אורז מוכנים לטיגון.
- מניחים את פירורי הלחם בכלי רדוד. מגלגלים כל כדור אורז בפירורי הלחם עד לציפוי מלא, לוחצים בעדינות כדי להדביק את פירורי הלחם למשטח.
- מחממים שמן צמחי במחבת עמוקה או במחבת על אש בינונית עד שהוא מגיע ל-180 מעלות.
- מניחים בזהירות את כדורי האורז המצופים בשמן החם, במנות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת. מטגנים את כדורי האורז 3-4 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהם מזהיבים ופריכים מכל הצדדים.
- לאחר שכדורי האורז מבושלים לשלמות, השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- מניחים לכדורי האורז להתקרר מעט לפני ההגשה.
ניתן ליהנות מהם חמים, כחטיף בלבד או בליווי רטבים לטבילה.
בתיאבון!