דג מטוגן פריך שתכינו כל יום

דג מטוגן פריך
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

היום, אנחנו צוללים לתוך הים העמוק של הטעמים עם מתכון לדג המטוגן הפריך והעסיסי ביותר שראיתם אי פעם. תענוג הזהב הזה מושלם לארוחת ערב צוננת בסוף השבוע או בכל פעם שאתה משתוקק לטעום של גן עדן על החוף.

בואו ניקח רגע כדי להעריך את השורשים של המתכון הזה. דגים מטוגנים מפארים שולחנות ברחבי העולם כבר מאות שנים, מדוכני הפיש אנד צ'יפס באנגליה ועד לרוכלי הרחוב של דרום מזרח אסיה. המנה הזו היא חגיגה של טוב פריך שחוצה גבולות.

כמות הגשה: המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות, אבל אתם מוזמנים להתאים כמויות בהתאם לתיאבון של הנבחרת שלכם. חבר אותו עם רוטב טרטר טעים או סחיטה של לימון בשביל העומס הנוסף הזה.

רמת קושי: קלה-בינונית

אל תפחדו, חבריי לקולינריה! המתכון הזה הוא משב רוח הן לשפים מתחילים והן לשפים ותיקים כאחד. פשוט עקוב אחר השלבים, ותהיה מאסטרו הדגים המטוגנים תוך זמן קצר.

המרכיבים לסימפוניה המטוגנת בשמן עמוק

  • 500 גרם פילה דג לבן טרי (כמו בקלה או חוואר), כי טרי זה הכי טוב!
  • 1 כוס קמח לכל מטרה לציפוי המושלם הזה
  • 2 כפיות פפריקה לבעיטה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום לקצת זינג
  • מלח ופלפל לפי הטעם (תיבול, מותק!)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם, מסוג פנקו אם מתחשק לכם
  • שמן צמחי לטיגון

איך מכינים דג מטוגן פריך שלבי הכנה

  1. הכינו את הדג: חתכו את הדג שלכם לחתיכות ניתנות לניהול אין צורך להיות פרפקציוניסט, אנחנו הולכים על קסם כפרי כאן.
  2. מצפים ומתבלים: מערבבים בקערה קמח, פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל. מצפים כל נתח דג בתערובת הטעימה הזו, וודא שהם מוכנים למהפך הזהוב שלהם.
  3. טבילה בביצים: טורפים את הביצים האלה כאילו אתה מתכוון לזה. טבלו כל נתח דג מתובל באמבט הביצים, וודא שהם מכוסים היטב. זה הדבק שלנו לציפוי הפריך.
  4. מסיבת פירורי לחם: גלגלו את הדגים הביציים שלכם בפירורי לחם עד שהם מצופים לגמרי. לחץ עליהם בעדינות כדי לאבטח את השריון הפריך.
  5. מחממים דברים: במחבת מחממים כ2 ס"מ שמן צמחי על אש בינונית גבוהה. ניתן להפיל פירורי לחם פנימה; אם הם רוחשים ומזהיבים תוך 60 שניות, ניתן לטגן.
  6. זמן טיגון!: הניחו את היפהפיות בשמן החם, מבשלים כ3-4 דקות לכל צד עד שהם מזהיבים. זכרו, סבלנות היא סגולה אין להציץ או לחטט מוקדם מדי!
  7. מנקזים ומחסלים: לאחר שהדגים שלכם זהובים ופריכים, הניחו להם לנוח על מגבת נייר כדי לספוג עודפי שמן. מפזרים מעט מלח בזמן שהם חמים פיצוץ טעמים!

יתרונות תזונתיים

  • דגים הם מעצמת חלבון רזה, עמוסה בחומצות שומן אומגה 3 שהן כמו גיבורי על ללב ולמוח שלך.
  • הציפוי מוסיף שכבה פריכה מבלי להטביע אותו בשומנים לא בריאים. אז, אתם לא רק מתפנקים בעיר הטעמים, אלא גם נותנים לגוף שלך דחיפה תזונתית. Winwin!

חלופה לשומרי כשרות

החליפו את הקמח לארוחת מצות, ואתם בעניינים כשרים! זה אותו ריקוד קריספי עם בן זוג אחר.

טיפים מקצועיים לחוויית הדגים המטוגנים האולטימטיבית

  •  השתמשו במחבת טיגון עמוק אם יש לכם כזו. זה כמו ג'קוזי עבור הדגים, ומבטיח שיזוף אחיד ופריך.
  •  התנסו עם תבלינים שונים בציפוי שלכם  כמון, קאיין, או אפילו רמז של גרידת לימון עבור רכבת הרים בטעם.
  •  לאפשרות קלה יותר, נסו לאפות את הדג במקום לטגן. זה לא יהיה כל כך קריספי, אבל עדיין טעים.

והנה, אנשים  הרפתקת דגים מטוגנים שתגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד את הצ'צ'ה. עכשיו, צאו וטגנו בביטחון! 🎣✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי תפוחים טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פאי תפוחים טבעוני – מבטיחים שלא תשימו לב להבדל

ריבת תפוזים עם הקליפה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ריבת תפוזים עם הקליפה (לא תאמינו כמה זה טעים)

טופו בקארי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטופו ברוטב קארי וחלב קוקוס

פשטידת ברוקולי גבינות משגעת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פשטידת ברוקולי עם גבינות משגעת מהחלל

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

דילוג לתוכן