סלט שומר וגזר הוא מנה מענגת ומרעננת המשלבת את הפריכות של הגזר הטרי עם טעם הליקריץ העדין של השומר.
סלט זה, שמקורו במטבח הים תיכוני, מציע פרץ של צבעים וטעמים תוססים, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לכל ארוחה או ארוחת צהריים קלה בפני עצמה. שומר ידוע בטעמו הארומטי ובמרקמו הפריך, בעוד שגזר מספק מתיקות טבעית ודחיפה של חומרים מזינים.
סלט זה עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותו לבחירה מזינה וטעימה לכל אירוע.
זה מהיר וקל להכנה, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור לילות חול עמוסים או מפגשי סוף שבוע.
איך להכין סלט שומר וגזר?
- 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
- 1 פקעת שומר, פרוסה דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: קצחי שומר לקישוט
איך מכינים סלט שומר וגזר?
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הגזר המגורר, השומר הפרוס והפטרוזיליה הקצוצה.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית כתית מעולה ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הרוטב על תערובת הגזר והשומר, מערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
- מתבלים את הסלט במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
- מעבירים את הסלט לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מסדרים בצורה מושכת.
- אם רוצים, מקשטים את הסלט עם קצח טריים לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
- מגישים את סלט השומר והגזר מיד כתוספת מרעננת או כפתיח, או מקררים אותו לשימוש מאוחר יותר.
תהנו מהפריכות והטעם של הסלט המענג הזה, מושלם לכל אירוע!
בתיאבון!