היי, חובבי דגים שכמותכם!
היום אחלוק איתכם מתכון פשוט אך אלגנטי שקרוב לליבי – דג לברק במחבת. מנה זו היא תענוג קולינרי, פופולרי במטבח הים תיכוני, הידוע בטעמה העדין ובמרקם העדין והמתקלף.
דג הלברק התענג על חופי אירופה במשך מאות שנים. זהו דג מוערך בזכות בשרו המתוק והלבן והרבגוניות בבישול.
טיגון במחבת הוא דרך מהירה ויעילה לבשל דג לברק (Seabass) זה מעניק לעור פריכות מקסימה תוך שמירה על פניו לח ורך.
מתכון זה:
- משרת: 2 אנשים
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 12-15 דקות
- זמן כולל: כ-25 דקות
- קושי: קל
איך להכין לברק במחבת – הרכיבים
- 2 נתחי דג לברק כ-300 גרם כל אחד, מחוררים
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- מיץ מלימון 1
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- אופציונלי: קורט פתיתי פלפל אדום לקצת חום
איך מכינים דג לברק במחבת: מדריך שלב אחר שלב
- מכינים את הדג: מייבשים את הדג עם נייר סופג. מתבלים את שני הצדדים במלח ופלפל.
- מבשלים את הדג: מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהיא חמה מוסיפים את הדג. מבשלים כ-5-6 דקות מכל צד עד שהעור פריך והבשר מתקלף בקלות בעזרת מזלג.
- מוסיפים טעמים: מנמיכים את האש לבינונית. מוסיפים למחבת את פתיתי השום והפלפל האדום (אם משתמשים). מבשלים דקה עד שהשום מזהיב אך לא נשרף.
- מקשטים ומגישים: מסירים את המחבת מהאש. מפזרים על הדג פטרוזיליה ומזלפים מיץ לימון.
- צלחות: מוציאים בזהירות את הדגים מהמחבת ומגישים מיד.
יתרונות תזונתיים של לברק במחבת
- כמו מרבית הדגים, דג לברק הוא מקור פנטסטי לחלבון ועשיר בחומצות שומן אומגה 3, שהן נהדרות לבריאות הלב.
- זה גם מקור טוב לויטמינים ומינרלים כמו B12 וסלניום.
אלטרנטיבות למתכון
- אם אתם לא הכי חובבי לברק, מתכון זה יכול לעבוד גם עם דגים לבנים אחרים כמו אמנון או בקלה.
טיפים נוספים:
ודא שהמחבת שלך גדולה מספיק כדי להתאים בנוחות לדגים ללא צפיפות יתר.
כדי למנוע הידבקות, ודא שהמחבת והשמן חמים לפני הוספת הדג.
אם בא לכם להוסיף עוד עומק לטעם, כדאי לטהר את המחבת עם נתז של יין לבן לאחר בישול השום.
בישול נתחי לברק במחבת הוא חוויה מענגת, שמציעה טעם של אלגנטיות ים תיכונית ממש במטבח שלך.
זו מנה שמדברת על פשטות, טריות וטעם. מושלם לארוחת ערב רומנטית או לארוחת שבוע מזינה. אז, תפסו את הים שלכם, ובואו נתחיל לבשל! בתאבון!