מתכון מושלם לאנטריקוט בתנור בישול ארוך

מתכון אנטריקוט אנגוס
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

נסו את מנת האנטריקוט האיטי הזו- מנה המחברת את העדינות של הבישול האיטי עם הטעמים הנועזים של סטייק אנטריקוט מתובל היטב. צלייה איטית מאפשרת לבשר לפתח מרקם נמס בפה, בעוד שתערובת של עשבי תיבול וריח משרים כל ביס בטוב טעם עשיר ומלוח. הרם את חווית האוכל שלך עם המתכון המפנק הזה שהופך נתח בקר רגיל ליצירת מופת עסיסית, ומשאיר אותך להתענג על כל מזלג.

איך מכינים אנטריקוט בתנור -רכיבים

  • 2 סטייקים אנטריקוט, רצוי עם עצם
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כוס מרק בקר
  • 1/2 כוס יין אדום (לא חובה)
  • 2 כפות חמאה ללא מלח

איך מכינים אנטריקוט בתנור -הוראות

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-135 מעלות צלזיוס. טמפרטורה נמוכה זו היא המפתח להשגת בישול איטי ואחיד.
  2. מכינים את האנטריקוט: מייבשים את סטייק האנטריקוט בעזרת נייר סופג. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
  3. צורבים את הסטייקים: במחבת או במחבת מתאימה לתנור, מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה. צורבים את סטייקי האנטריקוט המתובלים 2-3 דקות מכל צד עד שנוצר קרום חום-זהוב. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ומניחים בצד.
  4. כינים את משחת העשבים: בקערה קטנה מערבבים שום טחון, רוזמרין קצוץ, עלי טימין וחרדל דיז'ון ליצירת משחת עשבים.
  5. מצפים את הסטייקים: מורחים את משחת העשבים באופן שווה על סטייקי האנטריקוט הצרובים, ומבטיחים שהטעמים יחלחלו לבשר.
  6. מכסים את המחבת: מכסים את המחבת ביין אדום (אם משתמשים), מגרדים כל חתיכות טעם. מוסיפים מרק בקר למחבת, מביאים אותו לרתיחה.
  7. צלייה איטית בתנור: מניחים את סטייק האנטריקוט המתובל והמצופה בחזרה למחבת עם הנוזל המבעבע. מכסים את התבנית במכסה או בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש.צולים לאט את הסטייקים במשך 2.5 עד 3 שעות, או עד שהבשר רך במזלג ומתפרק בקלות.
  8. מנוחה וסיום: מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים בזהירות את הסטייקים לקרש חיתוך ונותנים להם לנוח 10-15 דקות. בינתיים, טורפים חמאה ללא מלח לתוך מיצי המחבת ליצירת רוטב טעים.
  9. פורסים ומגישים: פורסים את סטייק האנטריקוט כנגד הדגן לפרוסות עבות. מטפטפים על הפרוסות את רוטב המחבת המושרה בעשבי תיבול.
  10. מקשטים ונהנים: מקשטים בעשבי תיבול טריים נוספים אם רוצים. הגישו את פרוסות האנטריקוט הנצלות לאט עם הצדדים האהובים עליכם, כמו ירקות צלויים או פירה.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בחלבונים: אנטריקוט הוא נתח בקר מעולה, המספק כמות נדיבה של חלבון באיכות גבוהה.
  • עשיר בברזל ואבץ: בשר בקר הוא מקור טוב למינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ, החשובים לבריאות הדם ולתפקוד החיסון.
  • יתרונות עשבי תיבול: עשבי תיבול טריים תורמים לא רק לטעם אלא גם מוסיפים נוגדי חמצון ויתרונות בריאותיים פוטנציאליים.
  • בישול נמוך ואיטי: צלייה איטית בטמפרטורה נמוכה מסייעת בפירוק הקולגן בבשר, וכתוצאה מכך מנה נימוחה ובעלת טעם.
  • צריבה מבוקרת: הצריבה הראשונית נועלת מיצים, בעוד צלייה איטית מבטיחה בישול עקבי לאורך כל האנטריקוט.

צאו למסע קולינרי עם אנטרקוט צלוי איטי זה, מנה שמכילה את המהות של בישול איטי ואת העושר של נתח בקר פרימיום. אידיאלי לאירועים מיוחדים או כשאתם משתוקקים לחוויית גורמה בבית, המתכון הזה מבטיח תחושת אוכל מעבר לרגיל.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן