צליית חצילים בגריל נינג'ה היא דרך נפלאה להוציא את המתיקות הטבעית שלהם וליצור תוספת טעימה או מתאבן. חצילים מפתחים טעם מעושן ומרקם עדין בבישול על גריל, מה שהופך אותם למרכיב רב-תכליתי למגוון מנות. מתכון זה משלב תבלינים פשוטים עם יכולות הבישול הייחודיות של גריל הנינג'ה כדי לייצר חצילים בגריל מושלם שבטוח יהיו להיט עם המשפחה והחברים שלך. בין אם אתם מגישים אותם כמנה עצמאית או משלבים אותם בסלטים, כריכים או מנות פסטה, חצילים בגריל מ-Ninja Grill מובטחים להרשים.
איך להכין חצילים בנינג'ה – רכיבים:
- 2 חצילים בגודל בינוני (כ-300-400 גרם כל אחד)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לקישוט
איך מכינים חצילים בנינג'ה – שלבים:
- מחממים מראש את גריל הנינג'ה שלך ל-200°C (400°F) למשך 5 דקות.
- בזמן שהגריל מתחמם מראש, שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג.
- חותכים את קצוות הגבעולים של החצילים, ואז פורסים אותם לעיגולים בעובי של כ-1.5 ס"מ.
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, האורגנו המיובש, המלח והפלפל ליצירת מרינדה.
- מברישים את שני הצדדים של עיגולי החצילים במרינדה, מוודאים שהם מצופים בצורה אחידה.
- לאחר שהגריל מחומם מראש, משמנים קלות את רשת הגריל כדי למנוע הידבקות.
- מניחים את עיגולי החצילים על מגררת הגריל בשכבה אחת, מוודאים שהם לא צפופים מדי.
- סוגרים את מכסה הנינג'ה גריל ומבשלים את החצילים 6-8 דקות בצד הראשון, או עד שהם מפתחים סימני גריל ומתרככים מעט.
- לאחר 6-8 דקות הופכים בזהירות את עיגולי החצילים בעזרת מלקחיים.
- סוגרים שוב את המכסה ומבשלים את החצילים 6-8 דקות נוספות בצד השני, או עד שהם רכים וזהובים.
- לאחר שהחצילים מבושלים לפי טעמכם, מסירים אותם מהגריל ומעבירים אותם לצלחת הגשה.
- מקשטים את החצילים הצלויים בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום, אם רוצים.
- הגישו את החצילים הצלויים חמים או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהטעם המעושן הטעים והמרקם הרך שלהם!