מתכון למק אנד צ'יז חלומי

מקרוני אנד צ'יז אמריקאי
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

התפנקו עם מק אנד צ'יז באפיה ביתית. זוהי מנה קלאסית שמשלבת מקרוני עדין עם רוטב גבינה קטיפתי, אפוי עד לקבלת קרום זהוב פריך. הטעמים העשירים והגבינתיים הופכים את המק אנד גבינה הזה לאהוב נצחי שמביא שמחה לכל ביס. בין אם אתם מגישים אותו כתוספת או נהנים ממנו כמנה עיקרית, המתכון הזה מבטיח חוויה משביעה ומנחמת.

איך מכינים מק אנד צ'יז – רכיבים

  • 8 אונקיות (בערך 2 כוסות) מקרוני מרפק או צורת הפסטה המועדפת עליך
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס קמח לכל מטרה
  • 4 כוסות חלב מלא
  • 4 כוסות גבינת צ'דר חדה, מגוררת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס פירורי לחם (לא חובה, לציפוי)
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

איך מכינים מק אנד צ'יז -הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה ומניחים אותה בצד.
  2. מבשלים את הפסטה: מבשלים את מקרוני המרפק לפי הוראות החבילה, מסננים ומניחים בצד.
  3. מכינים את רוטב הגבינה: בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מערבבים פנימה את הקמח, מבשלים 1-2 דקות עד שהוא מזהיב קלות.
  4. טורפים פנימה בהדרגה את החלב המלא כדי למנוע גושים. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה.
  5. מוסיפים את צ'דר מגורר וגבינת מוצרלה, חרדל דיז'ון, אבקת שום, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד שהגבינה נמסה והרוטב חלק.
  6. משלבים בין הפסטה והרוטב גבינה:מוסיפים את המקרוני המבושלים לרוטב הגבינה, תוך ערבוב עד שהפסטה מצופה באופן אחיד.
  7. אופים את המק אנד צ'יז: מעבירים את תערובת המק והגבינה לתבנית האפייה המוכנה. אם רוצים, מפזרים מלמעלה פירורי לחם
  8. לקבלת קרום פריך. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והשוליים מבעבעים.
  9. מקשטים ומגישים: מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • סידן וחלבון: הגבינה ב-mac and cheese היא מקור טוב לסידן וחלבון, התומכת בבריאות העצם ובתפקוד השרירים.
  • פחמימות לאנרגיה: פסטה מספקת מקור טוב לפחמימות מורכבות, ומציעה אנרגיה מתמשכת.
  • מתינות היא המפתח: בעוד שמק אנד גבינה מפנק, שליטה בגודל המנות מבטיחה שתיהנה מהעושר שלה ללא צריכת קלוריות מוגזמת.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן לשפר את הפרופיל התזונתי על ידי שילוב פסטה מחיטה מלאה או הוספת ירקות כמו ברוקולי מאודה או תרד למנה.
  • סיפוק מזון מנחם: היתרונות הרגשיים והפסיכולוגיים של ליהנות מאוכל מנחם קלאסי כמו מק אנד גבינה יכולים לתרום לתחושת רווחה.
  • הגישו את המק-אנד-גבינה האפויה הקרמית הזו במפגשים משפחתיים, ארוחות ערב או כארוחת ערב מנחמת. השילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של טוב גבינה וחמימות מנחמת יהפכו אותו לאהוב נצחי ליד השולחן שלך.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן