מתכון לקורנביף ביתי ומשובח!

מתכון לקורנביף
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
בשרי

קורנדביף הוא תענוג מלוח, ספוג במסורת ומשובץ בתערובת עשירה של תבלינים המגרים את בלוטות הטעם. מתכון זה מציע מדריך שלב אחר שלב ליצירת מנה מעוררת תיאבון המושלמת לכל אירוע. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או פשוט משתוקקים לאוכל מנחם דשן, מתכון הקורנביף הזה בטוח ירשים. בדרך כלל, הכנה ובישול קורנדביף נמשכים כ-3 עד 4 שעות, מה שמבטיח שהבשר רך ובעל טעם.

כמה זמן להכין מתכון קורנד ביף: כ-3-4 שעות.

איך להכין קורנדביף – המרכיבים

  • חזה קורנדביף 1.5 ק"ג
  • 3 ליטר מים
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
  • 3 עלי דפנה
  • 10 ציפורן שלמות
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל 5 ס"מ חתוכה לפרוסות
  • 2 גזרים חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים קורנביף – השלבים

כעת, נעבור לשלבי הבישול. עקבו אחר ההוראות הבאות כדי להשיג את הקורנביף המושלם.

  1. שוטפים את חזה הקורנדביף מתחת למים קרים, ומניחים אותו בסיר גדול.
  2. מוסיפים מים לסיר עד שהחזה שקוע במלואו. מוסיפים את השום, הבצל, עלי הדפנה, השיניים השלמות והג'ינג'ר.
  3. מביאים את המים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים כ-3 שעות.
  4. לאחר 3 שעות מוסיפים לסיר את הגזר ותפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל עוד שעה או עד שהירקות רכים.
  5. מסירים את הסיר מהאש. מוציאים את הקורנביף, הירקות ומסננים את המרק.
  6. פורסים את הקורנביף כנגד הדגן לפני ההגשה עם הירקות וכף מרק.

הצעות רכיבים אלטרנטיביים:

  • לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בסייטן או בתחליף בשר דומה, כדי לוודא שהוא כבוש היטב לספיגת הטעמים.
  • לאפשרות ללא גלוטן, ודא שהקורנדביף או התחליף שלו נקיים ממרכיבים המכילים גלוטן.

יתרונות תזונתיים של קורנד ביף

  • קורנדביף הוא מזון עשיר בחלבון המספק גם ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, ויטמין B12 ואבץ.
  • הירקות הנלווים מוסיפים לארוחה סיבים ומגוון ויטמינים, מה שהופך אותה לאופציה מאוזנת ומזינה.

שיפורים ותוספות

  • כדי להעלות את מנת הקורנביף שלכם לרמת אחרת, שקלו להוסיף קצת חרדל או חזרת בצד לתוספת טעם.
  • אפשר גם להתנסות בירקות שונים או להוסיף שפריץ בירה לנוזל הבישול לטוויסט מעניין.

מתכון קורנדביף שאלות ותשובות

  • האם אני יכול לבשל קורנדביף בסיר איטי?
    כן, אתה יכול לבשל קורנדביף בסיר איטי. כל שעליך לעשות הוא לשים את כל החומרים בסיר לבישול איטי ולבשל על נמוך במשך 8-10 שעות או על גבוה במשך 4-5 שעות.
  • איך אני יכול לדעת מתי הקורנביף מוכן?
    הקורנביף נעשה כשהוא רך מספיק כדי לנקב בקלות עם מזלג.
  • האם אפשר להכין קורנביף מבעוד מועד?
    בהחלט, ניתן לבשל, לפרוס ולשמור במקרר עד 3 ימים. מחממים אותו שוב בתנור או על הכיריים עם מעט מנוזל הבישול כדי לשמור עליו לח.
  • האם יש תבלינים ספציפיים שאני יכול להוסיף לתוספת טעם?
    זרעי כוסברה, זרעי חרדל וגרגרי פלפל שחור הם תוספות מצוינות שיכולות לשפר את הטעם של הקורנדביף שלך.

על ידי ביצוע השלבים והטיפים הבאים, תוכלו ליצור מנת קורנביף טעימה ומשביעה, המושלמת לכל אירוע אוכל.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן