חוויה קולינרית: בשר מס' 5 בסיר לחץ שיגרום לכם להרגיש כמו בטקסס

בישול בשר מספר 5 בסיר לחץ
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

בישול בשר מס' 5 בסיר לחץ הוא דרך נפלאה ליהנות מארוחה דשנה וטעימה מבלי לבלות שעות במטבח. מתכון זה מניב בשר בקר רך ועסיסי עם עשבי תיבול ארומטיים ותבלינים, מושלם לארוחת ערב מנחמת.

איך מכינים רוסטביף בסיר לחץ – המרכיבים

כדי להכין רוסטביף בסיר לחץ, תזדקקו ל:

  • 1 ק"ג בשר מס' 5
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים, קצוצים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות
  • 500 מ"ל מרק בקר
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בצלי על בסיס צמחי או תחליף עם מגוון ירקות כמו פטריות, חצילים ופלפלים.
  • ודא שמרק הבקר ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין בשר מס' 5 בסיר לחץ – השלבים

  1. מתבלים את צלי הבקר בנדיבות במלח ופלפל.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר הלחץ על אש בינונית-גבוהה.
  3. צורבים את צלי הבקר המתובל מכל הצדדים עד להשחמה יפה, ואז מוציאים אותו מסיר הלחץ ומניחים בצד.
  4. באותו סיר לחץ מוסיפים את השום הטחון, הבצל הקצוץ, הגזר והסלרי. מטגנים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  5. מחזירים את צלי הבקר הצרוב לסיר הלחץ, מקננים אותו בין הירקות המוקפצים.
  6. יוצקים את מרק הבקר לסיר הלחץ, מוודאים שהוא מכסה את הבקר באמצע הדרך.
  7. מוסיפים לסיר הלחץ את עלי הדפנה והתימין היבש.
  8. סגור ונעל את מכסה סיר הלחץ, ולאחר מכן הגדר אותו לבישול בלחץ גבוה למשך 60 דקות.
  9. לאחר סיום זמן הבישול, הניחו ללחץ להשתחרר באופן טבעי למשך כ-10-15 דקות.
  10. פותחים בזהירות את מכסה סיר הלחץ ומעבירים את הרוסטביף לצלחת הגשה.
  11. נותנים לצלי בקר לנוח כמה דקות לפני שפורסים אותו דק.
  12. מגישים את הרוסטביף עם הירקות המבושלים ומטפטפים את מיצי הבישול מלאי הטעם מסיר הלחץ.

תיהנו מהבשר הרך והטעים היישר מסיר הלחץ שלכם, בליווי התוספות האהובות עליכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן