הכנת זיתים מרוקאים היא דרך נפלאה להחדיר למטבח שלך את הטעמים הארומטיים של צפון אפריקה. זיתים אלה מושרים בדרך כלל עם מגוון של תבלינים, עשבי תיבול ופירות הדר, ויוצרים פרופיל טעם נועז וחריף שהוא גם ממכר ורב-תכליתי. בין אם נהנו כחטיף, הוסיפו לסלטים או טאג'ינים, או מוגשים כחלק ממגש מזוזה, זיתים מרוקאים בטוחים יגרמו את בלוטות הטעם שלכם. הזמן הכולל הדרוש להכנת זיתים אלה הוא כ-24 שעות, מה שמאפשר כבישה נכונה לפיתוח טעמם המלא.
כמה זמן להכין מתכון לזיתים מרוקאים: כ-24 שעות.
נתחיל באיסוף המרכיבים הדרושים ליצירת המנה הטעימה הזו.
איך להכין זיתים מרוקאים – המרכיבים
לפני הצלילה למתכון, ודא שיש לך את כל המרכיבים הדרושים מוכנים לשימוש.
- 500 גרם זיתים ירוקים (כגון זיתים מרוקאים או יוונים)
- 2-3 שיני שום, פרוסות דק
- 1 לימון, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי שומר
- 1 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה לתוספת חום)
- עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה, כוסברה או נענע), לקישוט
לבעלי העדפות או הגבלות תזונתיות, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים
גרסה טבעונית: המתכון הזה הוא טבעוני באופן טבעי.
גרסה ללא גלוטן: ודא שכל התבלינים והמרכיבים המשמשים מאושרים ללא גלוטן.
כעת, בואו נעבור לשלבים להכנת הזיתים המרוקאים הטעימים הללו.
איך מכינים זיתים מרוקאים – השלבים
כשכל המרכיבים מוכנים, בואו נתחיל במרינדה של הזיתים לשלמות.
- שוטפים את הזיתים הירוקים תחת מים קרים כדי להסיר עודפי מי מלח או מלח.
- בעזרת סכין חדה יוצרים חריץ קטן בכל זית כדי לאפשר למרינדה לחדור.
- בקערה גדולה מערבבים את הזיתים, השום הפרוס דק ופרוסות הלימון.
- במחבת קטנה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הפפריקה, זרעי הכמון, זרעי הכוסברה, זרעי השומר ופתיתי הפלפל האדום (אם משתמשים). קולים את התבלינים במשך 1-2 דקות, או עד שהם מריחים.
- יוצקים את השמן המתובל על הזיתים, השום ופרוסות הלימון, מוודאים שהכל מצופה היטב.
- מכסים את הקערה ומקררים את הזיתים ל-24 שעות לפחות, ומאפשרים לטעמים להתמזג ולהתפתח.
- לפני ההגשה, מקשטים את הזיתים המרוקאים בעשבי תיבול טריים, כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע, לקבלת פרץ טעם נוסף.
תהנה מהזיתים המרוקאים האלה כמתאבן טעים, חטיף או מלווה למנות האהובות עליך בהשראה מרוקאית. הטעם הנועז והחריף שלהם יעביר אתכם אל השווקים ההומים של מרקש עם כל ביס.