מתכון לרוטב בולונז קלאסי

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
בשרי

רוטב בולונז קלאסי הוא רוטב איטלקי עשיר ולבבי המושלם לציפוי פסטה או שכבות בלזניה. המתכון הזה דורש סבלנות אבל מתגמל אותך בטעמים עמוקים ומלוחים שיגרמו למטבח שלכם להריח מושלם. מההתחלה ועד הסוף, ההכנה לוקחת כשעתיים.

מרכיבים לרוטב בולונז קלאסי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם פנצ'טה, חתוכה לקוביות
  • 200 מ"ל יין אדום
  • 500 מ"ל ציר בקר
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 עלה דפנה

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית, החליפו את בשר הבקר והפנצ'טה הטחון בבשר טחון צמחי ובייקון טבעוני. לגרסה ללא גלוטן, ודא שציר הבקר ורסק העגבניות מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים רוטב בולונז קלאסי – השלבים:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מבשלים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את בשר הבקר הטחון והפנצ'טה. מבשלים עד להשחמה, מפרקים את כל הגושים בעזרת כף.
  3. יוצקים פנימה את היין האדום ונותנים לו להתבשל עד לצמצום בחצי, כ-5 דקות.
  4. מערבבים פנימה את ציר הבקר, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, האורגנו, הטימין, המלח, הפלפל ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב להתבשל בעדינות, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-1.5 עד 2 שעות עד להסמכה.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוציאים את עלה הדפנה לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

רוטב בולונז קלאסי עמוס בחלבון מבשר בקר טחון וברכיבי תזונה חיוניים מהירקות. זה גם מקור טוב לברזל, ויטמין A וליקופן מהעגבניות.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

  • לתוספת עומק של טעם, ניתן להוסיף שפריץ שמנת או חלב לקראת סוף הבישול.
  • מקשטים בגבינת פרמזן טרייה ופטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה לתוספת טעם.

שאלות ותשובות:

  • האם אפשר להכין את הרוטב הזה מבעוד מועד?
    כן, רוטב בולונז באמת טעים יותר למחרת מכיוון שהטעמים הספיקו להתמזג יחדיו. כל שעליך לעשות הוא לאחסן אותו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר.
  • האם אפשר להשתמש בהודו טחון במקום בשר בקר?
    בהחלט, ניתן להחליף בשר הודו טחון בבשר בקר אם אתם מעדיפים אפשרות קלה יותר. רק שימו לב שהטעם עשוי להיות מעט שונה.
  • האם אפשר לוותר על היין?
    אם אתם מעדיפים לא להשתמש ביין, אתם יכולים לוותר עליו לגמרי או להחליף אותו במרק בקר. עם זאת, היין מוסיף עומק טעם לרוטב, ולכן אני ממליץ להשתמש בו במידת האפשר.

תיהנו מרוטב הבולונז הקלאסי הטעים שלכם!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון להכנת פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים

ביצה קשה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון להכנת ביצה קשה בתנור בלי מאמץ

מקלובה אורז ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למקלובה אורז ותפוחי אדמה אורגינל

סטייק אונטריב על האש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אונטריב על האש

טורטיות ממולאות צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטורטיות ממולאות צמחוני

מתכון לבורקיטס טורקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לבורקיטס טורקי שגם ארדואן ישמח לאכול

דילוג לתוכן