מתכון לגנאש שוקולד בלי שמנת

מתכון לגנאש שוקולד בלי שמנת
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

גנאש שוקולד הוא תוספת או מילוי קטיפתי ומפנק שמעלה כל קינוח למעמד גורמה. הרוטב השוקולדי הזה נעשה באופן מסורתי עם שילוב של שוקולד ושמנת, אך המתכון הבא שלפניכם מכניס טוויסט למתכון הקלאסי באמצעות השמטת השמנת לחלוטין. 

המתכון הזה הופך את הגנאש למתאים עבור אלו הנמנעים ממוצרי חלב או מחפשים חלופה קלילה יותר מבלי להתפשר על הטעם או המרקם. מקורו הוא מהמטבח הצרפתי, הגנאש הפך למרכיב בסיסי בקונדיטוריות ברחבי העולם ומוסיף עושר ועומק לעוגות, טארטים ועוד.

מרכיבים להכנת גנאש שוקולד בלי שמנת:

  • 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% מוצקי קקאו), קצוץ דק
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קוקוס
  • 2 כפות (30 גרם) שמן קוקוס
  • 1 כף (15 מ"ל) סירופ מייפל או נקטר אגבה (לא חובה, לתוספת מתיקות)
  • קורט מלח

איך מכינים גנאש שוקולד בלי שמנת:

  1. מתחילים בקיצוץ דק של השוקולד המריר ומניחים אותו בקערה חסינת חום.
  2. בסיר קטן מחממים את חלב הקוקוס ושמן הקוקוס על אש בינונית עד שהם רק מתחילים להתבשל. היזהרו לא לתת לזה לרתוח.
  3. יוצקים את חלב הקוקוס והשמן החם על השוקולד הקצוץ.
  4. הניחו לתערובת לשבת 2-3 דקות כדי לאפשר לחום לרכך את השוקולד.
  5. מערבבים בעדינות את התערובת בעזרת מרית עד שהשוקולד נמס לגמרי והגנאש חלק ומבריק.
  6. אם רוצים, מוסיפים את סירופ המייפל או נקטר האגבה וקורט מלח כדי לשפר את הטעם.
  7. הניחו לגנאש להתקרר מעט לפני השימוש בו כציפוי או מילוי לקינוחים האהובים עליכם.

יתרונות תזונתיים:

למרות טעמו היוקרתי, גנאש השוקולד הזה מציע כמה יתרונות בריאותיים מפתיעים. שוקולד מריר, המרכיב העיקרי, עמוס בנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהורדת לחץ הדם, לשפר את בריאות הלב ולהגביר את תפקוד המוח. בנוסף, על ידי ביטול שמנת, מתכון זה מפחית את תכולת השומן הרווי, מה שהופך אותו לאופציה טובה יותר עבור אלה שמקפידים על צריכת הכולסטרול שלהם.

חלופות מתכון:

 

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שהשוקולד המריר ושאר המרכיבים במתכון הם כשרים.
  • אם חלב קוקוס אינו מתאים, ניתן להחליף אותו בחלב שקדים או בחלב אחר שאינו חלבי לבחירתכם.
  • כדי להתאים את המתיקות, אתם מוזמנים להשתמש בסירופ מייפל או נקטר אגבה לפי העדפות הטעם שלכם.

 

טיפים לשיפור:

 

  1. השתמשו בשוקולד מריר איכותי עם לפחות 70% מוצקי קקאו לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
  2. היו סבלניים בעת המסת השוקולד; חום נמוך ואיטי מבטיח גנאש חלק ללא סכנת שריפה.
  3. לקבלת גנאש סמיך יותר, השתמשו בפחות חלב קוקוס או הוסיפו יותר שוקולד. לעומת זאת, למרקם דליל יותר, הגדילו מעט את כמות חלב הקוקוס.
  4. נסו עם טעמים שונים כגון תמצית וניל, קפה או ליקרים כדי להתאים אישית את הגנאש כך שיתאים לקינוח שלך.

עם המתכון הזה לגנאש שוקולד נטול חלב, אתה יכול ללא מאמץ לרומם את הקינוחים שלך עם מגע יוקרתי, בין אם אתה שומר על הגבלות תזונתיות או פשוט מתפנק עם פינוק נטול רגשות אשם. תיהנו מהטוב העשיר והקטיפתי של גנאש שוקולד ללא השמנת!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן