מתכון לאורז סיני עם ביצה

מתכון לאורז סיני עם ביצה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

היי, חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים ללב המטבח הסיני עם מתכון קלאסי שקל לחיך – אורז סיני עם ביצה –  המנה הזו, שמקורה בסין העתיקה, עמדה במבחן הזמן ונסעה ברחבי הגלובוס כדי להפוך למוצר בסיס אהוב.

5 סיבות למה כדאי לכם לנסות להכין אורז סיני עם ביצה 

  1. תענוג מהיר וקל: עם זמן הכנה של 20-25 דקות בלבד, אורז סיני עם ביצה מושלם לימים עמוסים שבהם אתם רוצים ארוחה טעימה בלי הכאוס במטבח.
  2. תזונה מאוזנת: המנה הזו היא לא רק פצצת טעם; זו מעצמה תזונתית. השילוב של אורז, ביצים וירקות מספק תערובת מאוזנת של פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה לארוחה משביעה.
  3. צדדיות בצלחת: אורז סיני עם ביצה משתלב עם שפע של מנות. בין אם אתם משלבים אותו עם עוף, טופו או בשר הוא מהווה תוספת צדדית נפלאה בצלחת.
  4. משמח קהל לכל אירוע: בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית, לארוחת ערב או סתם לעצמכם, המנה הזו מתאימה לכל אירוע.הצבעים התוססים הופכים אותו לתוספת אטרקטיבית לכל שולחן.
  5. חסכוני: אכילה טובה לא חייבת לשבור את הכיס, והמתכון הזה מוכיח זאת. עם מרכיבים פשוטים ובמחיר סביר, אורז סיני עם ביצה מציע דרך חסכונית ליהנות ממנה איכותית של מסעדה בבית.

איך להכין אורז עם ביצה – רכיבים

  • 2 כוסות אורז יסמין מבושל
  • 3 ביצים, טרופים
  • 1 כוס ירקות מעורבים (אפונה, גזר, תירס, וכל מה שמתחשק לכם להוסיף לאורז)
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 כף רוטב צדפות
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות להכנה אורז עם ביצה

  1. מחממים את הווק או המחבת שלך על אש בינונית-גבוהה. הוסיפו שפריץ שמן צמחי, ואז יצקו פנימה את הביצים הטרופות. מערבבים אותם עד שהם רק מתייצבים אבל עדיין קצת נוזלים. מוציאים אותם מהמחבת ומניחים בצד.
  2. באותה מחבת מוסיפים פנימה עוד קצת שמן. מוסיפים את השום הטחון והבצל הירוק הקצוץ.
  3. הוסיפו את הירקות למחבת. טגנו אותם תוך ערבוב עד שהם רכים אך עדיין יש להם קראנצ'יות יפה.
  4. כעת, מוסיפים למחבת את האורז. מטגנים אותו עם הירקות עד שהכל מתערבב היטב.
  5. יוצקים פנימה את רוטב הסויה, רוטב הצדפות ושמן השומשום. מערבבים טוב כדי לוודא שכל גרגר אורז מקבל טעם של הטוב המלוח הזה. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם.
  6. מחזירים חזרה את הביצים למחבת ומערבבים הכל עד שהביצים מפוזרות באופן שווה בכל האורז.
  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם אתה רוצים לקשט את המנה ניתן לפזר מעט בצל ירוק קצוץ נוסף.
  8. הניחו את האורז על צלחת עמוקה או קערה, והנה – יצירת המופת של אורז מטוגן ביצה סינית תוצרת בית מוכנה לטרוף!

יתרונות תזונתיים 

  • אורז מטוגן ביצה סינית הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלך; זו ארוחה בריאה. 
  • מנה זו עשירה בפחמימות מהאורז, חלבון מהביצים ומגוון של ויטמינים ומינרלים מהירקות, היא תענוג מאוזן. זה מצוין לאנרגיה, תומך בצמיחת שרירים ומחזק את המערכת החיסונית שלך עם האגרופים העמוסים בירקות.

אפשרויות חלופיות:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, החליפו את רוטב הצדפות ברוטב סויה 
  • אתם יכולים גם להתאים אישית את הירקות לפי העדפותיכם או מה שיש במקרר שלכם.

טיפים לבישול:

  • ווק פלא: אם יש לכם ווק, הצדדים הגבוהים של הווק מקלים עליכם לערבב את כל הירקות בצורה אחידה. במידה ואין גם מחבת גדולה עובדת מצוין.
  • טעם אגסטרה: מטפטפים מעט רוטב סויה על הביצים הטרופות לפני בישולן. זה מוסיף שכבה נוספת של טעם למנה.
  • ירקות בשפע: אל תהססו להתנסות עם ירקות. זרקו פנימה כמה פלפלים, פטריות או אפונה – מה שיש לכם בהישג יד.

הנה לכם, אנשים! מתכון סיני אורז סיני עם ביצה פשוט להכנה כמו שהוא לאכילה. צלולו לתוך עולם הטעמים והפוכו את זה ליצירת מופת קולינרית משלכם. בישול שמח! 🍚🍳🥢

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

חצילים מבושלים בסגנון מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

חצילים מבושלים בסגנון מרוקאי [מתכון דה בסט]

פיקניה בתנור בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון להכנת פיקניה בתנור בבישול ארוך

מתכון לסטייק פרגית בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לסטייק פרגית בתנור – עסיסית וטעימה במיוחד

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

דילוג לתוכן