מתכון מהיר ומענג לקציצות עוף ברוטב

מתכון לקציצות עוף מטוגנות של סבתא
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
בשרי

המתכון הזה לוקח רק 10 דקות מתחילתו ועד סופו, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור לילות שבוע עמוסים כאשר אתה משתוקק למשהו טעים ומשביע מבלי לבלות יותר מדי זמן במטבח.

איך מכינים קציצות עוף ברוטב – המרכיבים

  • 400 גרם עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 400 גרם פסטה עגבניות
  • עלי בזיליקום טריים, לקישוט

איך להכין קציצות עוף ברוטב – השלבים

  1. מערבבים בקערת מיקסר את העוף הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעצבים מהתערובת קציצות קטנות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. מניחים את הקציצות במחבת ומבשלים כ-5 דקות, הופכים מדי פעם, עד להשחמה מכל הצדדים.
  4. יוצקים את פסטה העגבניות על הקציצות, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 5 דקות נוספות, או עד שהקציצות מבושלות והרוטב מחומם.
  5. מגישים את כדורי העוף חמים, מעוטרים בעלי בזיליקום טריים.

מרכיבים חלופיים

עבור גרסה טבעונית, אתה יכול להחליף את העוף הטחון בחלופה בשרית מהצומח. כדי להפוך אותו ללא גלוטן, וודאו שהפסטה העגבניות מאושרת ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים

  • מתכון זה מספק מקור טוב לחלבון רזה מהעוף, יחד עם ויטמינים ומינרלים חיוניים מעשבי התיבול ופסטה העגבניות.
  • זוהי אפשרות ארוחה מאוזנת ומזינה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

לתוספת טעם אפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת על הקציצות לפני ההגשה. אתה יכול גם להגיש אותם על פסטה מבושלת או עם לחם פריך בצד לארוחה משמעותית יותר.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בהודו טחון במקום עוף?

כן, ניתן להחליף תרנגול הודו טחון בעוף טחון במתכון זה לטעם ומרקם דומים.

האם אפשר להכין את הקציצות מבעוד מועד?

בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מראש ולשמור במקרר עד לבישול. רק דאגו להביא אותם לטמפרטורת החדר לפני הבישול לבישול אחיד.

האם אפשר להקפיא את השאריות?

כן, אפשר להקפיא את כל שאריות הקציצות והרוטב בכלי אטום עד שלושה חודשים. כל שעליך לעשות הוא להפשיר אותם לילה במקרר לפני חימום מחדש במחבת או במיקרוגל.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן