מתכון לכבד עוף עם בצל וסילאן –  Wow כמה שזה טעים 

מתכון לכבד עוף עם בצל וסילאן -  Wow כמה שזה טעים 
4.6666666666667/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המתכון הזה של כבד עוף עם בצל ורוטב סילאן הוא תערובת מענגת של כבד עשיר וקרמי והתמצית המתוקה והדביקה של סילאן (סירופ תמרים), מאוזנת על ידי החדות העדינה של הבצל. זוהי מנה שמבטיחה להכניס חמימות ועומק לשולחן שלכם.

המתכון מושלם לארוחת ערב נעימה או לאירוע מיוחד, הוא הזה מציג את הרבגוניות של כבד עוף כמרכיב עיקרי. זמן ההכנה והבישול המשולבים הוא כ-45 דקות, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחה מהירה יחסית אך מרשימה.

אופן הכנת כבד עוף עם בצל וסילאן – המרכיבים

  • 500 גרם כבד עוף, מנוקה וגזוז
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 3 כפות סילאן (סירופ תמרים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

איך מכינים כבד עוף עם בצל וסילאן – השלבים

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומאדים עד שהם רכים וזהובים, כ-10 דקות.
  2. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את כבד העוף למחבת. מבשלים עד שהכבד משחים מכל הצדדים, כ-5 דקות.
  3. מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים פנימה את הסילאן, הכמון, המלח והפלפל. מבשלים עוד 5 דקות, נותנים לטעמים להתמזג.
  4. מסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מקשטים בפטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.

חלופות למתכון

  • לגרסה צמחונית או טבעונית – שקלו להשתמש בפטריות במקום בכבד עוף. פטריות כמו פורטובלו או שיטאקי יכולות להציע מרקם ועושר דומים.
  • לגרסה ללא גלוטן – ודאו שכל המרכיבים, במיוחד הסילאן, מאושרים ללא גלוטן. אם סילאן אינו זמין, דבש או סירופ מייפל יכולים להיות תחליף טוב, אם כי זה ישנה מעט את פרופיל הטעם.

יתרונות תזונתיים

מתכון זה הוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם, אלא גם מציע מספר יתרונות תזונתיים:

  • כבד עוף הוא מקור מצוין לחלבון איכותי, ברזל וויטמינים A ו-B12, שהם חיוניים לאנרגיה ולשמירה על תאי דם בריאים. 
  • הבצל מספק נוגדי חמצון וסיבים.
  • הסילאן מוסיף נופך של מתיקות ללא סוכרים מזוקקים, ומציע מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • כדי לשדרג עוד יותר את המנה הזו, שקלו לשלב שפריץ של חומץ בלסמי או פיזור של פפריקה מעושנת לשכבה נוספת של מורכבות. 
  • הגשת הכבד והבצל על מצע פירה או לצד סלט ירוק פריך יכולה להפוך את המנה הזו לארוחה דשנה. 
  • לטוויסט מפנק, הוספת כף קרם פרש או שמנת חמוצה מלמעלה ממש לפני ההגשה יכולה להכניס מרקם קרמי המנוגד להפליא את הטעמים העשירים של המנה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

סושי פירות מתכון
0/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

מתכון לבמיה תאילנדית - מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לבמיה תאילנדית – מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים
5/5
זמן הכנה:
76 דק׳

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים

כשמדובר על פרגית על האש, המרינדה המושלמת היא זו שהופכת את המנה למדהימה, ממכרת ומעלפת. בואו נכין יחד מרינדה שלא תשכחו לעולם, ושתמיד תרצו לחזור אליה שוב ושוב.
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מרינדה מדהימה ומשגעת לפרגית על האש – המתכון המושלם והאגדי

דילוג לתוכן