מתכון לחזה עוף בטריאקי וסילאן עמוס בחלבון

מתכון לחזה עוף בטריאקי וסילאן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

הכוכב של היום הוא יצירה עמוסה בטעמים שתיקח את בלוטות הטעם שלכם לטיול פראי – טחזה עוף בטריאקי וסילאן.

המתכון הזה הוא ריקוד מענג של אווירת טריאקי מלוחה ומתיקות עשירה של סילאן (סירופ תמרים). תאמינו לי, המטבח שלכם עומד להפוך למסעדה הכי חמה בעיר!

מקורות ורקע למתכון חזה עוף בטריאקי וסילאן

טריאקי, טכניקת בישול יפנית, פוגשת את הטוב המזרח תיכוני של סילאן ביצירת מופת פיוז'ן זו. אנו מפגישים את הטוב משני העולמות כדי ליצור מנה מעוררת תיאבון מתוקה, מלוחה וממש שאי אפשר לעמוד בפניה.

 

רכיבים להכנת חזה עוף בטריאקי וסילאן

  • 4 חזה עוף ללא עצמות (כ-600 גרם)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מירין (יין אורז מתוק יפני)
  • 1/4 כוס סילאן (סירופ תמרים)
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית עמילן תירס (לא חובה, לרוטב סמיך יותר)
  • שומשום ובצל ירוק קצוץ לקישוט

הוראות הכנת לחזה עוף בטריאקי וסילאן

  1. יבשו את חזה העוף בעזרת נייר סופג. אף אחד לא רוצה ציפור רטובה! אם חזה העוף שלך עבה, אתה יכול לחתוך אותם לשניים אופקית כדי לזרז את הבישול.
  2. בקערה טורפים יחד רוטב סויה, מירין, סילאן, שום טחון, ג'ינג'ר מגורר ושמן שומשום. יוצקים את התערובת העשירה הזו על העוף בשקית זיפלוק או צלחת רדודה. נותנים לו להשרות – כמה שיותר זמן, יותר טוב (כוונו ל-30 דקות לפחות).
  3. במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה. הוציאו את העוף הכבוש מהשקית והניחו לכל עודפי המרינדה לטפטף.
  4. מניחים את העוף במחבת החמה וצורבים כ-6-8 דקות לכל צד או עד להזהבה ומבושלת. אל תמהרו – הקרמליזציה היא המקום שבו מתרחש הקסם.
  5. אם אתם רוצים גימור מוקפד במיוחד (מי לא?), ערבבו כפית עמילן תירס עם שפריץ מים. מערבבים אותה לתוך המרינדה שנותרה ויוצקים אותה למחבת. תן לזה לבעבע במשך דקה או שתיים עד שהוא מסמיך.
  6. מפזרים שומשום ובצל ירוק קצוץ. הגישו את היפהפיות האלה על מגש, וראו את עיני הצוות שלכם מאירות.

הטבות תזונתיות של המתכון לחזה עוף בטריאקי וסילאן

מעצמת חלבון: חזה עוף רזה ועמוס בחלבון.
שומנים בריאים: שמן שומשום מוסיף מנה של שומנים בריאים ללב.
ברזל ונוגדי חמצון: ג'ינג'ר ושום מביאים אגרוף מזין.
ממתיק טבעי: סילאן מספק מתיקות ללא סוכרים מזוקקים.

תשואה וזמן:
המתכון הזה משרת בנדיבות 4 נשמות רעבות. זמן ההכנה הוא משב רוח, מגיע בערך 10 דקות, ואת הטוב הזה יהיה לך על הצלחת שלך בערך 25-30 דקות. מושלם לארוחת שבוע מהירה!

רמת קושי:
אני נותן לזה קל-מדיום מוצק. אם אתה יכול להתמודד עם מחבת ולערבב כמה מרכיבים, אתה במשחק. אין כאן אקרובטיקה קולינרית, רק פשטות טעימה.

אפשרויות חלופיות למתכון חזה עוף בטריאקי וסילאן

  • טוויסט כשר: ודא שרוטב הסויה שלך כשר. החליפו את מירין במעט יין לבן אם לא מוצאים מירין בעל תעודת כשרות.
  • ללא גלוטן: בחר ברוטב סויה ללא גלוטן או תמרי.
  • וריאציה טבעונית: החליפו עוף בטופו מוצק או בחלבון הצמחי האהוב עליכם.

טיפים להצלחת המתכון לחזה עוף בטריאקי וסילאן

  • תנו לעוף לשרות במרינדה כמה שיותר זמן, יותר טוב – כוונו ל-30 דקות לפחות.
  • צרבו את העוף על אש גבוהה עבור הקרום הזהוב היפה הזה.
  • רוצים רוטב סמיך יותר? מערבבים כפית עמילן תירס עם מעט מים ומוסיפים אותו במהלך תהליך הבישול.
  • אל תוותרו על השומשום והבצל הירוק – הם מוסיפים פרץ של רעננות ופריכות.

התכוננו לרומם את ארוחת הערב שלכם עם חזה עוף טריאקי וסילאן – זו חגיגה בטעמים שלא תשכחו!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

סושי פירות מתכון
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

דילוג לתוכן