חזה עוף רך ועסיסי ברוטב טריאקי עשיר

חזה עוף ברוטב טריאקי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

חזה עוף רך ברוטב טריאקי טעים הוא חוויה קולינרית מענגת המפגישה בין טעמים מלוחים ומתוקים. מתכון זה מציע דרך פשוטה אך טעימה להכין את המנה הקלאסית הזו.

איך מכינים חזה עוף ברוטב טריאקי – המרכיבים

להכנת חזה עוף ברוטב טריאקי תצטרכו:

  • 2 חזה עוף ללא עצמות (כ-200 גרם כל אחד)
  • 60 מ"ל רוטב סויה
  • 60 מ"ל מירין
  • 2 כפות סאקה (או שרי יבש)
  • 2 כפות סוכר חום
  • שן שום אחת, קצוצה
  • 1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
  • 1 כף שמן צמחי
  • שומשום ובצל ירוק פרוס לקישוט
  • אורז מבושל או אטריות, להגשה

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את העוף בפרוסות טופו או סייטן.
  • השתמשו בקוקוס במקום רוטב סויה לאפשרות ללא גלוטן.
  • יש לוודא שהמירין והסאקה נטולי גלוטן במידת הצורך.

איך להכין חזה עוף ברוטב טריאקי – השלבים:

  1. טורפים בקערה רוטב סויה, מירין, סאקה, סוכר חום, שום טחון וג'ינג'ר מגורר להכנת רוטב הטריאקי.
  2. מניחים את חזה העוף בכלי רדוד או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת ויוצקים עליהם מחצית מרוטב הטריאקי, מוודאים שהם מצופים במלואם. להשרות במקרר לפחות 15 דקות (או עד שעתיים לשיפור הטעם).
  3. מחממים שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, מנערים עודפים, ושומרים את המרינדה לשימוש מאוחר יותר.
  5. מוסיפים את חזה העוף למחבת ומבשלים 6-7 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ומבושלים.
  6. יוצקים את רוטב הטריאקי השמור למחבת עם העוף ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים עוד 2-3 דקות, נותנים לרוטב להסמיך ומצפים את העוף בצורה אחידה.
  8. לאחר שהעוף מבושל והרוטב הסמיך, מסירים את המחבת מהאש.
  9. פורסים את חזה העוף המבושל ומגישים אותם עם רוטב הטריאקי הנותר.
  10. מקשטים בשומשום ובצל ירוק פרוס לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
  11. מגישים את חזה העוף ברוטב טריאקי עם אורז מבושל או אטריות בצד.

תיהנו מהמנה הטעימה הזו עם יקיריכם, ותעריכו את תערובת הטעמים המענגת בכל ביס.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

דילוג לתוכן