כן – פרגיות בנינג'ה, זה לגמרי להיט.
אז הפעם אנחנו עם מתכון לסטייק פרגית בנינג'ה גריל, מושלם לארוחה מנחמת בבית. שורשיו של מתכון זה בפשטות של עוף בגריל, מנה שנהנית ממנה ברחבי העולם בשל הרבגוניות וקלות ההכנה שלה. זוהי דרך פנטסטית ליהנות ממקור חלבון רזה, כאשר פרגית דלת שומן באופן ניכר אך עתירת חלבון. בנוסף, היא עמוסה בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמיני B, במיוחד ניאצין ו-B6, שהם חיוניים לחילוף החומרים באנרגיה ולבריאות הלב.
למה להכין פרגיות בנינג'ה גריל?
טרנד הבישול באמצעות אוויר חם (אייר פריי) לא פסח גם על מאכלים פופולאריים שמוכרים בכל בית – אז כן, בהחלט ניתן ומומלץ להכין פרגיות באייר פריי (Air Fry) שכן מכשיר Air Fryer מאפשר להכין אוכל טעים ובריא ללא טיגון או שימוש בשמנים מיותרים.
כדאי לדעת לגבי מתכון זה:
- זמן הכנה: כ-10 דקות להכנה ו-15 דקות לבישול, בסך הכל 25 דקות.
- מנות: מתכון זה מניב 2 מנות.
- רמת קושי: קל – זה מתכון פשוט, מושלם למתחילים או לאלו המחפשים ארוחה מהירה ומזינה.
רכיבים להכנת סטייק פרגית בנינג'ה גריל
- 2 סטייק פרגית ללא עצמות (כ-150-200 גרם כל אחד)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים (כמו רוזמרין או טימין) לקישוט
איך להכין סטייק פרגית בנינג'ה?
- לחמם את הגריל: הפעל את גריל הנינג'ה שלך והגדר אותו להגדרת הגריל. מחממים אותו מראש לטמפרטורה בינונית-גבוהה, בסביבות 200 מעלות צלזיוס.
- מתבלים את העוף: מזלפים שמן זית על הפרגיות. לאחר מכן, מפזרים אבקת שום, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל באופן שווה משני הצדדים. תן להם לשפשף יפה כדי להבטיח שהם מצופים היטב.
- לצלות את העוף: לאחר שהגריל חם, מניחים עליו את הפרגיות. צולים כ-7-8 דקות מכל צד. המפתח הוא לקבל צריבה יפה מבחוץ תוך הקפדה על בישול מבלי להתייבש.
- מניחים את העוף: לאחר הצלייה נותנים לעוף לנוח כמה דקות. זה עוזר לשמר את המיצים, מה שהופך את העוף לרך וטעים יותר.
- מגישים: פורסים את העוף, מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים. זה משתלב היטב עם תוספת של ירקות בגריל או סלט טרי.
יתרונות תזונתיים של פרגיות בנינג'ה גריל
- עשיר בחלבון: חיוני לשיקום וצמיחה של השרירים.
- דל שומן: מצוין לתזונה בריאה ללב.
- עשיר בויטמיני B: מגביר אנרגיה ותומך במערכת העצבים.
- אפס פחמימות: אידיאלי לדיאטות דלות פחמימות וקטו.
חלופות
- אלטרנטיבה כשרה: כדי להפוך את המתכון לכשר, הקפידו שהעוף יהיה כשר והימנעו משימוש בתבלינים או דפנות חלביות.
- חלופה צמחונית: החליפו את העוף בטופו יציב או בירק לבבי כמו פטריות פורטובלו. התאם את זמן הבישול בהתאם.
טיפים לשלמות
- קסם במרינדה: לתוספת טעם, השרו במרינדה את העוף לפחות 30 דקות לפני הצלייה.
- שמרו על לחות: הימנעו מבישול יתר כדי לשמור על לחות העוף. השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את מידת העשייה – הוא צריך לקרוא 75 מעלות צלזיוס.
- התנסו בטעמים: אתם מוזמנים לשחק עם תבלינים ועשבי תיבול שונים.
בישול על נינג'ה גריל מוסיף טעם גריל מקסים לעוף, מה שהופך אותו לארוחה מענגת ובריאה. מתכון זה פשוט אך רב תכליתי, ומאפשר לכם להתאים אותו לצרכים התזונתיים ולהעדפות הטעם שלכם. צלייה שמחה! 🍗🔥🌿