מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית – התעלפנו מרוב שזה טעים!

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית – התעלפנו מרוב שזה טעים!

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית - התעלפנו מרוב שזה טעים!
דורג 4.5 מתוך 5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מוצאו מהאזורים ההרריים של איטליה, ניוקי ערמונים הוא מנה דשנה וטעימה המגלמת את החמימות והעושר של המטבח האיטלקי הכפרי. מתכון זה, שעוצב באופן מסורתי מתערובת של קמח ערמונים, תפוחי אדמה ושמן זית, מציע טוויסט ייחודי לניוקי קלאסי, ומספק פרופיל טעם אגוזי, מעט מתוק, שמשתלב יפה עם הפשטות של שמן זית.

איך להכין ניוקי ערמונים ושמן זית? – רשימת רכיבים:

  • 400 גרם קמח ערמונים
  • 300 גרם תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים
  • ביצה 1
  • מלח לטעימה
  • שמן זית, לבישול ולהגשה
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • אופציונלי: גבינת פרמזן מגורדת, להגשה

הוראות להכנת ניוקי ערמונים ושמן זית

  1. מתחילים בלהרתיח את תפוחי האדמה עד שהם רכים. לאחר בישול, מסננים ומועכים אותם ביסודיות עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הפירה עם קמח הערמונים, הביצה וקורט מלח. מערבבים היטב עד שנוצר בצק.
  3. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לחבלים ארוכים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  4. חותכים בעזרת סכין את החבלים לחתיכות קטנות, כל אחת באורך של כ-2 ס"מ.
  5. לעיצוב הניוקי אפשר להשתמש בגב מזלג ליצירת רכסים או פשוט להשאיר אותם ככריות קטנות.
  6. מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה עדינה. זורקים בזהירות את הניוקי למים, עובדים במנות במידת הצורך, כדי למנוע צפיפות יתר של הסיר.
  7. לאחר שהניוקי צפים אל פני השטח, הם מבושלים ומוכנים להוצאה מהמים. זה בדרך כלל לוקח בערך 2-3 דקות. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר אותם לצלחת מרופדת בנייר מטבח לניקוז.
  8. במחבת גדולה מחממים זילוף נדיב של שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הניוקי המבושלים למחבת, מערבבים בעדינות כדי לצפות אותם בשמן.
  9. מבשלים את הניוקי כמה דקות עד שהם מזהיבים קלות ופריכים מבחוץ, תוך ערבוב מדי פעם כדי להבטיח בישול אחיד.
  10. מתבלים את הניוקי בפלפל שחור גרוס טרי ומלח נוסף במידת הצורך. מגישים חם, מוזלף בתוספת שמן זית וגבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.

יתרונות תזונתיים

ניוקי ערמונים מציע במגוון יתרונות תזונתיים:

  • ערמונים דלים בשומן וקלוריות אך עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים, מה שהופך אותם לחלופה בריאה לניוקי מסורתיים על בסיס קמח. 
  • בנוסף, שמן הזית ידוע בשומנים בריאים ללב ובתכונות נוגדות החמצון שלו, מה שמשפר עוד יותר את הערך התזונתי של המנה הזו.

חלופות מתכון

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הביצה בביצת פשתן (כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים, מניחים לשבת 5 דקות עד להסמכה). בנוסף, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים.

טיפים לשיפור

  • הקפידו לא לעבוד יתר על המידה על הבצק, כי זה יכול לגרום לניוקי קשיחים. מערבבים רק עד לאיחוד לקבלת המרקם הטוב ביותר.
  • כדי לשפר את טעמו של הניוקי, שקלו להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין.
  • התנסו עם רטבים ותוספות שונות כדי להתאים אישית את המנה לטעמכם. רטבים על בסיס עגבניות, פסטו או רוטב פשוט של שום ועשבי תיבול, כולם משתלבים יפה עם ניוקי ערמונים.
  • אם אתה מעדיפים מרקם חלק יותר, אתם יכולים להעביר את תפוחי האדמה המבושלים דרך תפוחי אדמה לפני ערבובם עם קמח הערמונים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן