מתכון כרובית בתנור כמו של שפים גדולים (עם מגוון אופציות לשדרוג!)

מתכון כרובית אפויה בתנור
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

אוהבים כרובית אפויה בתנור? מי לא?!

כרובית היא ירק רב-תכליתי שניתן להפוך למנה מענגת בצלייה בתנור. המתיקות הטבעית שלו מתעצמת, והוא מפתח מרקם פריך להפליא שיכול להיות מחליף משחק גם למי שאינו מעריץ גדול של הירק המצליב הזה.

אנחנו אמנם לא אייל שני, אהרוני, ניקי או שגב אבל תאמינו לנו שזה מתכון פצצה, קל וגם מצליח בכל פעם. צליית כרובית בתנור היא תהליך פשוט שמניב מנה עם מראה חיצוני זהוב ומקורמל ופנים עדין וטעים. המתכון הזה מושלם לתוספת או לנשנוש בריא, והוא מוכן תוך כ-45 דקות.

כמה זמן להכין כרובית בתנור מתכון: כ-45 דקות.

עכשיו, בואו נדבר על מה תצטרכו עבור המנה הזו.

איך מכינים כרובית אפויה בתנור – המרכיבים

לפני הצלילה לפרטים הספציפיים, חיוני לאסוף את כל המרכיבים שלך. מתכון זה דורש מרכיבים פשוטים ובריאים הפועלים יחד כדי להוציא את הטעמים הטבעיים של הכרובית.

רכיבים:

  • 1 ראש גדול של כרובית חתוך לפרחים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • אופציונלי: אבקת שום, פפריקה או כל עשבי תיבול לבחירתכם

למי שמחפש להתאים אישית את המנה הזו, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים:

  • גרסה טבעונית: המתכון הזה הוא טבעוני באופן טבעי, אבל אפשר להוסיף שמרים תזונתיים לטעם גבינתי.
  • ללא גלוטן: מתכון זה הוא מטבעו ללא גלוטן.
  • דל שומן: השתמשו בתרסיס קל של שמן זית במקום כפות כדי להפחית את תכולת השומן.

עכשיו, בואו נעבור לאופן שבו תהפכו את המרכיבים הללו למנת כרובית צלייה טעימה.

איך להכין כרובית בתנור – השלבים

הכנת כרובית צלויה היא פשוטה. כך תעשה את זה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה. מטפטפים שמן זית ומפזרים מלח, פלפל וכל תבלינים אחרים שבהם אתה משתמש. לזרוק היטב כדי להבטיח שכל פרח מצופה באופן שווה.
  3. מורחים את הכרובית בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ודא שהפרחים אינם צפופים מדי כדי לאפשר להם לצלות כראוי.
  4. צולים בתנור במשך 25-30 דקות, או עד שהכרובית מזהיבה ופריכה. באמצע הדרך, אולי כדאי לערבב את הפרחים או להפוך אותם כדי להבטיח צלייה אחידה.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה.

כרובית בתנור – שדרוגים אפשריים

אם בא לכם לשחק קצת עם המתכון אנו יכולים להמליץ על מספר שדרוגים:

  • טחינה! כרובית ללא טחינה זה קצת כמו מחשב ללא מקדלת…תוספת מתבקשת ומומלצת מאד
  • חרדל! כן יש כאלה שכרובית עם חרדל עושה להם את זה. בקטגוריה זו גם מיונז הולך טוב – למי שבקטע.
  • פירורי לחם – יש כאלה שאוהבים להכין כרובית בתנור עם פירורי לחם. לדעתי זה מיותר וקצת הורס את הטעם הטבעי (והטעים מאד) של הכרובית וקצת הופך את המתכון לפחות בריא, בלי סיבה באמת טובה. אבל! כשאנחנו מדברים על אוכל זה כמובן עניין של טעם (תרתי משמע) אז תתפרעו אם מה שעושה לכם טוב. שיהיה בכיף!

תיהנו מהכרובית הצלויה והטעימה שלכם כתוספת או כנשנוש בריא!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
0/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
0/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן