מתכון כרובית אפויה בתנור בתיבול הכי טעים שתטעמו

מתכון לכרובית מבושלת מרוקאית
0/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

טבלו את עצמכם בטעמים של הכרובית המענגת הזו שנאפתה בתנור, מתובלת לשלמות כדי לעורר את בלוטות הטעם שלכם. המתכון הזה הופך את הכרובית הצנועה ליצירת מופת קולינרית, עם תערובת תבלינים שמעלה את הטעם הטבעי והאגוזי שלה לגבהים חדשים. לא רק שהמנה הזו תענוג לחושים, אלא שהיא גם קלה להפליא להכנה, מה שהופך אותה לתוספת המושלמת לכל ארוחה, בין אם זו ארוחת ערב נינוחה או מפגש רשמי יותר. הזמן הכולל הנדרש למתכון זה הוא כ-40 דקות.

כמה זמן להכין כרובית אפויה בתנור מתכון: כ-40 דקות.

איך להכין כרובית אפויה בתנור – המרכיבים

לפני שנתחיל, בואו נאסוף את כל המרכיבים הדרושים ליצירת המנה מעוררת הפה הזו. כל מרכיב נבחר כדי לשפר את טעמה של הכרובית ולהבטיח שכל ביס יהיה פרץ של טעם.

  • 1 ראש גדול של כרובית חתוך לפרחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הצעות לרכיבים חלופיים

מתכון זה נטול גלוטן וטבעוני באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים למגוון רחב של העדפות תזונתיות. אם אתם מחפשים להוסיף קצת יותר חלבון למנה, שקול לפזר מעט שמרים תזונתיים או אגוזים קצוצים על הכרובית לפני האפייה.

איך מכינים כרובית אפויה בתנור – השלבים

בואו נעבור לשלבים כדי להבטיח שהכרובית שלכם תצא מתובלת בצורה מושלמת וטעימה שאין לעמוד בפניה.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מערבבים שמן זית, פפריקה מעושנת, אבקת שום, אבקת בצל, כורכום, מלח ופלפל.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית לקערה ומערבבים עד שהם מצופים באופן אחיד בתיבול.
  4. מורחים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהכרובית רכה והשוליים מזהיבים.
  6. מוציאים מהתנור ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.

יתרונות תזונתיים

כרובית היא מעצמה תזונתית, עמוסה בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. זהו מקור מצוין לויטמין C, התומך במערכת החיסון, וויטמין K, החשוב לבריאות העצם. בנוסף, כרובית עשירה בסיבים, מסייעת לעיכול ותורמת לתחושת מלאות.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי לשפר עוד יותר את המנה הזו, שקול להוסיף מעט גבינת פרמזן או זילוף של רוטב טחינה לפני ההגשה. לבעיטה פיקנטית, ניתן להוסיף קורט של פתיתי פלפל אדום לתערובת התיבול. אם יש לכם מצב רוח לקצת קראנץ', זרקו פנימה קצת צנוברים או פירורי לחם עם הכרובית לפני האפייה.

תיהנו מהטעמים והיתרונות הבריאותיים המדהימים של הכרובית האפויה בתנור, מנה שבטוח תהפוך לאהובה חדשה ברפרטואר הקולינרי שלכם.

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן