מתכון למרק כרובית ותפוחי אדמה – מנה מושלמת בכל מצב

מתכון מרק כרובית ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

מרק כרובית ותפוחי אדמה, מנה מחממת המשלבת מרקמים קרמיים טעמים ומנחמים, אידיאלית לערב קריר או לארוחה משפחתית מזינה. זוהי מנה הניתנת בקלות להתאמה לדרישות תזונתיות שונות מבלי להתפשר על הטעם.

כמה זמן להכין מתכון למרק כרובית ותפוחי אדמה: 45 דקות

אופן הכנת מרק כרובית ותפוחי אדמה – המרכיבים:

  • 1 כרובית בינונית (כ-500 גרם), חתוכה לפרחים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ-300 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 100 מ"ל שמנת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הצעות לרכיבים חלופיים:

גרסה טבעונית: השתמשו בקרם קוקוס או כל קרם צמחי במקום קרם רגיל.
ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי. עם זאת, הקפידו שציר הירקות יהיה ללא גלוטן.
תזונה דלת שומן: הסירו את השמנת או השתמשו בחלופה דלת שומן.

איך מכינים מרק כרובית ותפוחי אדמה – השלבים:

  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם רכים ושקופים.
  • מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, פרחי הכרובית והתימין היבש. מערבבים לאיחוד.
  • יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהירקות רכים.
  • לאחר שהירקות מבושלים, השתמש בבלנדר מוט כדי לערבב את המרק עד שהוא מגיע למרקם חלק. לחילופין, ניתן לערבב את המרק באמצעות בלנדר רגיל, חשוב לוודא שהמרק התקרר כי לא כל הבלנדים מתאימים לחום.
  • מערבבים פנימה את השמנת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים היטב, אך לא נותנים למרק לרתוח לאחר הוספת השמנת.
  • מגישים את המרק חם, מעוטר בזילוף של טימין טרי או עירית, אם רוצים.

יתרונות תזונתיים

מרק הכרובית ותפוחי האדמה הזה לא רק מנחם, הוא עמוס ביתרונות תזונתיים. כרובית היא ירק דל קלוריות שעשיר בויטמינים C ו-K, ומספק נוגדי חמצון ופיטונוטריינטים שיכולים להגן מפני סרטן. תפוחי אדמה מוסיפים סיבים תזונתיים, המועילים לבריאות המעיים, והם מספקים גם ויטמין C, ויטמין B6 ואשלגן. תוספת שמן זית מהווה תוספת של שומנים בריאים, הידועים ביתרונותיהם לבריאות הלב.

תוספות או שיפורים אפשריים למתכון:

למרקם שמנמן יותר, ניתן לשמור בצד חלק מהכרובית ותפוחי האדמה הצלויים כדי להוסיף חזרה למרק לאחר הערבוב.
תוספות כמו גרעיני דלעת קלויים, חתיכות גבינה קשה או כף שמנת חמוצה יכולים לשפר את מרקם המנה.
לעומק נוסף, הוסיפו שפריץ של יין לבן עם ציר הירקות.
טיפ: המרק נשמר היטב במקרר עד 3 ימים, מה שהופך אותו לארוחה נהדרת מראש. מחממים בעדינות לפני ההגשה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

רוטב בשמל למוסקה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לרוטב בשמל למוסקה שרק יחמיא למוסקה שלך

סביח
5/5
זמן הכנה:
73 דק׳

מתכון לסביח על סטרואידים: המנה שתגרום לכם להתמכר מהביס הראשון!

מתכון לקמפרי אבטיח
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

הקוקטייל הכי רענן שתשתו השנה: קמפרי אבטיח עם טוויסט מפתיע!

מתכון למאי טאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מסע טעמים טרופי: המאי טאי המושלם שישגר אתכם לחופי הוואי

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי
5/5
זמן הכנה:
5 דק׳

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי

סופריטו אונטריב בסגנון איטלקי: המנה הממכרת שתפיל אתכם מהרגליים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

סופריטו אונטריב בסגנון איטלקי: המנה הממכרת שתפיל אתכם מהרגליים

דילוג לתוכן