מתכון לאנטיפסטי כרובית וברוקולי

מתכון לאנטיפסטי כרובית וברוקולי

מתכון לאנטיפסטי כרובית וברוקולי
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

הכנת האנטיפסטי המענג הזה של כרובית וברוקולי תיקח כ-30 דקות. המנה התוססת הזו משלבת את הטעמים המיוחדים של כרובית וברוקולי עם פרץ של תבלינים בהשראה ים תיכונית, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לכל אירוע או ארוחה.

איך מכינים אנטיפסטי כרובית וברוקולי – המצרכים

  • 1 ראש קטן של כרובית
  • 1 ראש קטן של ברוקולי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

איך מכינים אנטיפסטי כרובית וברוקולי – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים וחותכים את הכרובית והברוקולי לפרחים בגודל ביס.
  3. בקערת ערבוב גדולה, זורקים את פרחי הכרובית והברוקולי עם שום טחון, שמן זית, פפריקה, אורגנו מיובש, מלח ופלפל עד לציפוי אחיד.
  4. מורחים את פרחי הכרובית והברוקולי המתובלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהם בשכבה אחת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שהפרחים רכים ומעט מקורמלים, תוך ערבוב באמצע .
  6. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ומעבירים את אנטיפסטי הכרובית והברוקולי לכלי הגשה.
  7. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

כרובית וברוקולי הם ירקות עשירים בחומרים מזינים עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם דלים בקלוריות אך עשירים בסיבים, מה שהופך אותם למצוינים לעיכול ולשמירה על משקל. בנוסף, הירקות המצליבים הללו מכילים תרכובות שעשויות להיות בעלות תכונות אנטי דלקתיות ולוחמות בסרטן.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: פרוה. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות
  • לגרסה טבעונית: החליפו שמן זית בשמן קוקוס או שמן אבוקדו. ודא שכל המרכיבים הם על בסיס צמחי.
  • לגרסא ללא גלוטן: בדוק שוב את תערובות התבלינים לוודא שהם ללא גלוטן, או בחרו אפשרויות מאושרות ללא גלוטן.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי לשדרג את המנה הזו עוד יותר,ניתן להוסיף:

  • צנוברים או שקדים קלויים לפריכות נוספת
  • טפטוף של זיגוג בלסמי למגע של מתיקות
  • גבינת פטה מפוררת או פרמזן מגוררת לטוויסט מלוח

תוספות אלו ישפרו את פרופיל הטעמים והמרקם של האנטיפסטי, ויהפכו אותו לכזה שבלתי ניתן לעמוד בפניו. 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן