מתכון לקלצונה שאי אפשר להפסיק לנשנש

מתכון לקלצונה שאי אפשר להפסיק לנשנש

קלצונה
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
לא כשר

מתכון קלצונה מכיל את המהות של המטבח האיטלקי בכיס מענג בצורת חצי סהר של בצק מלא במרכיבים מלוחים. קלצונה, מאכל מנחם קלאסי, הוא בעצם פיצה מקופלת, שמקורה בנאפולי, והיא רב-תכליתית במילויים שלה, החל מבשרים, ירקות וגבינות שונות. מנה מדוייקת לארוחת ערב משפחתית משביעה או מפגש עם חברים.

כמה זמן להכין מתכון קלצונה: כשעתיים

אופן הכנת קלצונה – המרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

למילוי:

  • 200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 100 גרם בשר טחון מבושל
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה (למריחה על הבצק)

הצעות לרכיבים חלופיים:

גרסה טבעונית: השתמשו בגבינות טבעוניות ובתחליפי בשר כמו שבבי סויה או טופו. ניתן גם להוסיף עוד ירקות כמו תרד או פטריות במקום הבשר.
ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן. ודאו שזו תערובת המיועדת לבצקי שמרים לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

אופן הכנת קלצונה – השלבים:

  • בקערה גדולה מערבבים את המים החמים, השמרים והסוכר. מניחים לו לשבת כ-5 דקות עד לקבלת קצף.
  • מוסיפים לתערובת השמרים את הקמח, שמן הזית והמלח. מערבבים עד שנוצר בצק, ואז ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק ואלסטי, כ-10 דקות.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד להכפלת נפחו.
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  • מחוררים את הבצק ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ.
  • על חצי אחד של כל עיגול, מורחים כמות שווה של ריקוטה, ומעליהם מוצרלה, בשר, פרמזן ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל.
  • מקפלים את הבצק על המילוי לצורת חצי ירח. אוטמים את הקצוות על ידי כיווץ בעזרת מזלג.
  • מניחים את הקלצונה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. טורפים את הביצה ומברישים אותה על החלק העליון של הקלצונה לגימור זהוב.
  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד להזהבה ותפוחה.
  • מניחים בצד להתקרר מעט לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

קלצונה, במיוחד כאשר הם מלאים במגוון גבינות ובשרים, מציעים איזון טוב של מאקרו-נוטריינטים. הגבינה מספקת סידן וחלבון, בעוד הבצק תורם פחמימות לאנרגיה. הוספת ירקות במילוי מגדילה את תכולת הסיבים והוויטמינים, וליצור ארוחה מאוזנת ומזינה.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

אל תגבילו את עצמכם ועשו ניסוי עם מילויים, כגון סוגים שונים של גבינות, ירקות כמו תרד, פטריות או ארטישוק, ובשרים שונים כמו נקניק או פפרוני.
להגברת טעם נוספת, שלבו כף פסטו או רוטב מרינרה בתוך הקלצונה לפני האפייה.
טיפ: להכנה מהירה יותר ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר למשך הלילה. מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני חלוקה. במידה ולא סיימת את הכל באותו היום (נדיר שזה יקרה) אחסנו את שאריות הקלצונה במקרר עד 3 ימים. מחממים שוב בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן