מרק עגבניות של סבתא הכי טעים בעולם (לא הגזמנו בכלל!)

מרק עגבניות
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

אוהבים מרק עגבניות? יאללה, בואו נצלול למסע פנטסטי של הכנת מרק העגבניות הטעים ביותר אי פעם! זה לא סתם מרק; זה חיבוק בקערה, ספוג היסטוריה ומפוצץ בתזונה.

סיפור הרקע של מרק עגבניות הכי טעים שיש

מרק עגבניות, מתכון קלאסי נצחי, מוצא את שורשיו במסורות הקולינריות של תרבויות רבות. זה כמו הגלובוס של מרקים! מקורו בשימוש הפשוט אך הגאוני בעגבניות, שהגיעו לאירופה מאמריקה במאה ה-16, היא התפתחה לחביבת הבית. זוהי מנה רב-תכליתית כמו שהיא אהובה, ניתנת להתאמה לאינספור וריאציות וצרכים תזונתיים.

מרק עגבניות – המרכיבים לקסם בקערה

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות (כמה שיותר עסיסי יותר, יותר טוב!)
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום טחונות
  • עלי בזיליקום טריים – חופן קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • מלח לטעימה
  • פלפל – לפי הטעם
  • קורט סוכר (לאיזון החומציות)
  • שמנת (לא חובה) – להגשה
  • קרוטונים – להגשה

איך את מרק העגבניות הכי טעים בעולם?

  1. הכנת עגבניות: קוצצים גס את העגבניות. הגודל לא ממש משנה; הם הולכים להיות מעורבבים מאוחר יותר.
  2. זמן האפייה: בסיר גדול מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל, גזר וסלרי. מבשלים עד שהם רכים והבצל שקוף.
  3. שום: מוסיפים שום טחון ומבשלים עוד דקה. אה, הניחוח הזה!
  4. טנגו עגבניות: זורקים פנימה את העגבניות הקצוצות והבזיליקום. מערבבים ונותנים לעגבניות להתפנק עם שאר המרכיבים.
  5. סימפונית תיבול: מפזרים מלח, פלפל וקורט סוכר. הכל עניין של איזון!
  6. אמבט מרק: יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל כ-30 דקות.
  7. Blend it Baby: לאחר שהירקות רכים, ערבבו את המרק באמצעות בלנדר טבילה או בלנדר רגיל. הזהר; זה חם!
  8. מבחן טעם: מתקנים תיבול במידת הצורך. אם אתה מרגיש חשק, מערבבים פנימה קצת קרם.

חלופות וכשרות

לחברים הכשרים שלנו, ודאו שכל המרכיבים יהיו בעלי כשרות, ודלגו על השמנת או בחרו בחלופה שאינה חלבית.

ערכים תזונתיים

המרק הזה הוא מעצמה תזונתית!

  • העגבניות עמוסות בויטמינים C ו-K, אשלגן ונוגד החמצון ליקופן, הידוע בבריאות הלב ובתכונותיו המונעות סרטן.
  • גזר וסלרי מוסיפים סיבים, ויטמינים ומתיקות טבעית.

טוויסטים אלטרנטיביים

  • גרסה טבעונית: דלגו על השמנת או השתמשו בקרם קוקוס/סויה.
  • תבלינים: הוסיפו קורטוב של קאיין או פפריקה מעושנת לבעיטה.
  • משחק דגנים: זורקים פנימה קינואה מבושלת או אורז לגרסה עשירה יותר.

טיפים מקצועיים לחוויית המרק האולטימטיבית

  • צולים לעושר: צולים את העגבניות בתנור עם מעט שמן זית ומלח לפני שמוסיפים אותן לסיר. זה מעלה את הטעם כמו קסם!
  • הרמונית עשבים: ניסוי עם עשבי תיבול כמו טימין או אורגנו.
  • קסם לבישול איטי: אתה יכול להכין את זה גם בסיר איטי. פשוט זרקו הכל פנימה ותן לזה לעשות את שלו במשך 4-6 שעות על אש נמוכה.

אז הנה, מתכון למרק עגבניות שהוא יותר מסתם מתכון; זו חוויה חמה ומזינה שמדברת על נוחות, היסטוריה וחדוות הבישול. תנו למטבח שלכם להתמלא באהבה ובארומה של מרק תוצרת בית! 🍅🥣✨

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

סושי פירות מתכון
0/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

מתכון לבמיה תאילנדית - מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לבמיה תאילנדית – מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים
5/5
זמן הכנה:
76 דק׳

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים

כשמדובר על פרגית על האש, המרינדה המושלמת היא זו שהופכת את המנה למדהימה, ממכרת ומעלפת. בואו נכין יחד מרינדה שלא תשכחו לעולם, ושתמיד תרצו לחזור אליה שוב ושוב.
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מרינדה מדהימה ומשגעת לפרגית על האש – המתכון המושלם והאגדי

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)

דילוג לתוכן