מתכון אנטיפסטי כמו במסעדות? יש לנו הרבה יותר טעים!

מתכון אנטיפסטי כמו במסעדות? יש לנו הרבה יותר טעים!
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
לא כשר

אם אם מחפשים אנטיפסטי כמו במסעדות – צר לנו לאכזב… יש לנו משהו יותר טוב!

אנטיפסטי, המתנע האיטלקי המסורתי, הוא יותר מסתם מנה; זה פסיפס צבעוני של טעמים ומרקמים שמכין את הבמה לארוחה בלתי נשכחת.

מה פירוש אנטיפסטי? באיטלקית הכוונה ל"לפני הפסטה" – כלומר מה שאוכלים לפני הפסטה, או, אם תרצו – המנה הראשונה.

במקרים רבים, אנטי פסטי נע בין בשרים מבושלים וגבינות ועד ירקות כבושים ופירות ים, שנועדו לעורר את החך. מגש אנטיפסטי מושלם למפגשים, ומאפשר לאורחים להתפנק במגוון טעמים תוך כדי שיחה חמה.

היופי של האנטיפסטי טמון במגוון שלו ובחופש לכלול את המרכיבים האהובים עליך, מה שהופך כל מגש לייחודי.

והפעם אנחנו עם הגרסה שלנו של אנטיפסטי – שהוא כמובן הכי טעים בעולם 🙂

איך להכין אנטיפסטי משודרג הכי טעים שיש – רכיבים

  • 150 גרם פרושוטו פרוס דק
  • 150 גרם סלמי או סופרסטה, פרוס
  • 150 גרם גבינות מגוונות (למשל, כדורי מוצרלה, פרמזן מיושן, גורגונזולה)
  • 200 גרם זיתים מעורבים (למשל, קלמטה, זיתים ירוקים)
  • 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן, מרוקנות
  • 150 גרם לבבות ארטישוק במרינדה
  • 1 צנצנת קטנה של פלפלים אדומים קלויים, מסוננים ופרוסים
  • 100 גרם פרוסות חציל בגריל (לא חובה)
  • 1 צרור קטן של עלי בזיליקום טרי
  • שמן זית כתית מעולה, לטפטוף
  • חומץ בלסמי, לטפטוף
  • לחם קראסטי או מקלות לחם, להגשה

איך מכינים אנטיפסטי יותר טעים משל מסעדות – שלב אחר שלב

  1. התחל בבחירת מגש גדול או לוח עץ כבסיס שלך. הבחירה בכלי הגשה מוסיפה למשיכה החזותית של האנטיפסטי.
  2. מסדרים את הפרושוטו והסלמי הפרוסים דק בצד אחד של המגש, יוצרים תצוגה מזמינה על ידי קיפול עדין או גלגול של הפרוסות.
  3. מניחים את מגוון הגבינות בחלקים שונים של המגש. שקלו לפרוס את הפרמזן המיושנת לרסיסים דקים ולסדר את כדורי המוצרלה והגורגונזולה באשכולות קטנים.
  4. פזרו את הזיתים המעורבים בקערות קטנות או ישירות על המגש, וודאו שהם נגישים בקלות.
  5. מחלקים את העגבניות המיובשות, לבבות הארטישוק הכבושים והפלפלים האדומים הקלויים מסביב לצלחת, ומוסיפים צבע וגיוון לסידור.
  6. אם משתמשים, הוסיפו את פרוסות החציל בגריל לצלחת, ותעצימו את מבחר הירקות.
  7. מקשטים את המגש בעלי בזיליקום טריים, מוסיפים נופך של ירק ורעננות.
  8. רגע לפני ההגשה, מטפטפים מעט שמן זית כתית מעולה וחומץ בלסמי מעל הירקות והגבינות, ומוסיפים שכבת טעם נוספת.
  9. הגישו את מגש האנטיפסטי עם פרוסות לחם פריכות או מקלות לחם בצד, מושלם להשלמת הביסים המלוחים.

מתכון האנטיפסטי הזה הוא חגיגה של טעמים איטלקיים, מושלם להתחלה של ארוחה מיוחדת או ליהנות כמשתה קלילה עצמאית.

המפתח למגש אנטיפסטי נהדר הוא גיוון ואיזון, ערבוב מרקמים וטעמים ליצירת מתאבן הרמוני ומפתה. אל תהסס להתאים אישית את המגש עם המרכיבים האהובים עליך, מה שהופך אותו לשיקוף אמיתי של הטעם שלך ושל ההצעות הטובות ביותר של העונה.

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

רוטב בשמל למוסקה
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לרוטב בשמל למוסקה שרק יחמיא למוסקה שלך

סביח
5/5
זמן הכנה:
73 דק׳

מתכון לסביח על סטרואידים: המנה שתגרום לכם להתמכר מהביס הראשון!

מתכון לקמפרי אבטיח
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

הקוקטייל הכי רענן שתשתו השנה: קמפרי אבטיח עם טוויסט מפתיע!

מתכון למאי טאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מסע טעמים טרופי: המאי טאי המושלם שישגר אתכם לחופי הוואי

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי
5/5
זמן הכנה:
5 דק׳

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי

סופריטו אונטריב בסגנון איטלקי: המנה הממכרת שתפיל אתכם מהרגליים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

סופריטו אונטריב בסגנון איטלקי: המנה הממכרת שתפיל אתכם מהרגליים

דילוג לתוכן