מג'דרה, לפעמים מאויתת מוג'דרה, היא מאכל מזרח תיכוני פשוט אך מענג שמחמם את הבטן במשך מאות שנים. התערובת הצנועה הזו של עדשים ואורז, מתובלת בתבלינים ריחניים ומעליה בצל מקורמל, היא מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית בעולם הערבי.
לא רק שזאת מנה עמוסה בטעם, אלא שהיא גם מתהדרת בהמון יתרונות תזונתיים. אנחנו מדברים על סיבים, חלבונים וחבורה שלמה של ויטמינים ומינרלים. והיי, זה צמחוני וניתן בקלות להפוך אותו לטבעוני או כשר, מה שהופך אותו לבחירה רב-תכליתית עבור דיאטות רבות.
כמה קטנות על המתכון
- הספק: המתכון הזה יביא לכם כ-4 מנות נדיבות.
- זמן הכנה: בערך 10 דקות.
- זמן בישול: כ-40 דקות.
- רמת קושי: קל-פיזי!
איך מכינים מג'דרה בסגנון ערבי? – הרכיבים
- 1 כוס עדשים חומות או ירוקות
- 1 כוס אורז ארוך (בסמטי עובד נהדר)
- 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
- 2 וחצי כוסות מים או מרק ירקות
- אופציונלי: 1 עלה דפנה
הוראות להכנת מג'דרה ערבית אסלית – שלב אחר שלב
- לשטוף ולבשל עדשים: לשטוף את העדשים במים קרים. הכניסו אותם בסיר עם 2 וחצי כוסות מים או המרק, הוסיפו את עלה הדפנה אם אתם משתמשים בו. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות. הם צריכים להיות רכים אך לא עיסתיים.
- בצל פריך: בזמן שהעדשים מתבשלות מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים דק ומבשלים על אש בינונית עד שהם מתקרמלים ופריכים להפליא. זה עשוי להימשך כ-20 דקות. סבלנות היא המפתח כאן!
- Spice It Up: מסירים מחצית מהבצלים ומניחים אותם בצד לקישוט. בשארית הבצלים מערבבים פנימה את הכמון, הכוסברה, הקינמון, המלח והפלפל. נותנים לתבלינים לפרוח דקה.
- זמן אורז: יש להוסיף את האורז לתערובת הבצל-תבלינים. מערבבים אותו כך שהאורז יצופה יפה בטעמי התבלינים והבצל האלה.
- לשלב עם עדשים: לאחר שהעדשים מבושלות, מסננים את עודפי המים. מוסיפים את העדשים לתערובת האורז והבצל. מערבבים בעדינות לאיחוד.
- מבשלים יחד: מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים את הסיר ונותנים להכל להתבשל יחד כ-20 דקות, או עד שהאורז רך וכל הנוזלים נספגים.
- מנוחה: מכבים את האש ומניחים לו לשבת, מכוסה, כ-5 דקות. לאחר מכן, מורחים אותו עם מזלג.
- מגישים: מזלפים את המג'דרה לכלי הגשה ומעליהם את הבצלים המקורמלים השמורים.
לווריאציות כשרות או אחרות
- כשרות: המתכון הזה כשר באופן טבעי
- טבעוני: המתכון הזה כבר ידידותי לטבעונים!
- ללא גלוטן: החליפו את האורז לדגן ללא גלוטן כמו קינואה.
יתרונות תזונתיים
- כאמור, מג'דרה היא מעצמה של תזונה.
- עדשים מביאות המון חלבון וסיבים, חיוניים לבריאות המעיים ולשמירה על שובע.
- האורז, במיוחד אם אתם הולכים על דגן מלא כמו אורז חום, מוסיף פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.
- בצל לא רק מוסיף טעם אלא מכיל גם נוגדי חמצון.
- בנוסף, המנה הזו דלת שומן ויכולה להיות חלק מתזונה בריאה ללב.
טיפים לבישול ושיפורים
- התנסו בתבלינים: אל תפחדו להתאים את התבלינים לטעם שלכם. הוסיפו קורט פלפל אנגלי או סחיטת מיץ לימון לבעיטה חזקה.
- זני אורז: נסה סוגים שונים של אורז למרקמים וטעמים מגוונים.
- עקביות היא המפתח: שימו עין על העדשים והאורז שלכם בזמן שהם מתבשלים כדי להבטיח שהם לא יהפכו לדיסתיים.
הנה לכם! מנה מזינה כמו שהיא טעימה. מג'דרה היא מושלמת ללילה נעים או להרשים את חבריך בכישורי המטבח הארציים שלך. בנוסף, די קשה לבלבל, אז תתפרעו ותעשו את זה משלכם! 🍲💚