מתכון ספינג' מרוקאי אסלי, מתוק וממכר

ספינג'
0/5
זמן הכנה:
150 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

התעמקו בעולם המטבח המרוקאי עם מתכון הספינג' הזה, סופגנייה מרוקאית מסורתית פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים. ספינג' הוא אוכל רחוב אהוב במרוקו, נהנה ממנו בדרך כלל בבוקר או אחר הצהריים המאוחרים, וידוע במרקם ובטעמו המענגים. ספינג' אוכלים לרוב במהלך המימונה, בחגים או באירועים אבל גם לאורך כל השנה.

הפינוקים המטוגנים בשמן עמוק הם בן לוויה מושלם לכוס תה נענע מהביל. הזמן הכולל הדרוש למתכון זה, כולל הכנה ובישול, הוא כשעתיים ו-30 דקות, מה שמאפשר לבצק לתפוח כמו שצריך כדי להשיג את המרקם המושלם.

כמה זמן להכין את מתכון ספינג': כשעתיים ו-30 דקות.

בואו נתחיל באיסוף המרכיבים לפינוק המענג הזה.

איך להכין ספינג' מרוקאי מפנק – הרכיבים

לפני שנתחיל בתהליך הבישול, חיוני להחזיק את כל המרכיבים הדרושים בהישג יד. מתכון זה משתמש במרכיבים פשוטים ובריאים כדי ליצור טעם אותנטי באמת.

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן צמחי לטיגון
  • סוכר או דבש להגשה

הצעות לרכיבים חלופיים:

בעוד שספינג' הוא טבעוני מטבעו, אם אתם מחפשים להכין גרסה ללא גלוטן, תוכלו להתנסות בתערובות קמח ללא גלוטן, אם כי המרקם עשוי להשתנות מהספינג' המסורתי. המפתח הוא להבטיח שהבצק יהיה דביק ומלא לחות כדי להשיג את העקביות הנכונה.

איך מכינים ספינג' מרוקאי – השלבים

הכנת ספינג' היא אומנות הכרוכה ביצירת בצק דביק ומלא לחות ושליטה בטכניקת העיצוב והטיגון. בצע את השלבים הבאים כדי ליצור ספינג' טעים בבית.

  1. ממיסים את השמרים והסוכר במים הפושרים ונותנים לזה לשבת 10 דקות עד לקבלת קצף.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים ליצירת בצק דביק.
  3. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כ-1.5 שעות או עד להכפלת נפחו.
  5. מחממים מחבת עמוקה עם שמן צמחי על אש בינונית.
  6. מרטיבים את הידיים במים, תופסים חלק מהבצק ומעצבים ממנו טבעת, מותחים אותה בעדינות. זרוק אותו בזהירות לתוך השמן החם.
  7. מטגנים את הספינג' עד להזהבה משני הצדדים, ואז מסירים ומסננים על נייר סופג.
  8. מגישים את הספינג' חם, בוזקים בסוכר או מוזלפים בדבש.

על ידי ביצוע השלבים האלה, תיצור אצווה של ספינג' טעים שתופס את המהות של אוכל רחוב מרוקאי. תהנה מהתהליך ומהטעם המענג של הסופגניות המסורתיות האלה!

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן