מתכון פלאפל אוורירי ביתי, קריספי וטעים אש בקלי קלות

מתכון פלאפל אוורירי ביתי, קריספי וטעים אש בקלי קלות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
45 מנות
כשרות:
פרווה

אוהבים פלאפל אוורירי? מעולה! כי הפעם, באנו לפנק אתכם עם מתכון אש של פלאפל קריספי ביתי וטעים במיוחד, שאפשר להכין בקלי קלות והתוצאה? אמאלה ואבאלה.

מתכון זה או מעין טוויסט מענג למאכל המזרח תיכוני המסורתי. הפלאפלים האלה הם לא רק טעימים אלא גם קלילים ואווריריים מבפנים, מה שמספק ניגוד נפלא לחיצוניות הפריכה שלהם. עשויים עם תערובת של חומוס, עשבי תיבול ותבלינים, הם מאכל רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו בעטיפות, סלטים או פשוט כחטיף.

הזמן הכולל הנדרש להכנת ובישול הפלאפל הוא כ-8 שעות, הכולל את זמן ההשריה של החומוס, עם זמן הכנה פעיל של כ-45 דקות.

בואו נאסוף את המרכיבים למנה המענגת הזו.

איך מכינים פלאפל אוורירי – המצרכים

לפני הצלילה לתהליך הבישול, חיוני להכין את כל המרכיבים שלך. המתכון הזה משתמש במרכיבים פשוטים ובריאים שמתחברים יחד כדי ליצור פרץ של טעם בכל ביס.

  • 200 גרם חומוס מיובש
  • 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס
  • חופן כוסברה טרייה, קצוצה גס
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח לטעימה
  • שמן צמחי לטיגון

הצעות לרכיבים חלופיים:

מתכון זה הוא טבעוני באופן טבעי וללא גלוטן, מה שהופך אותו מתאים למגוון רחב של העדפות תזונתיות.

אם אתם מחפשים להוריד שומן ומעדיפים פלאפל אפוי בתנור ולא מטוגן, אפשר לאפות את כדורי הפלאפל ב-200 מעלות צלזיוס במשך כ-20-25 דקות או עד שהם מזהיבים ופריכים, במקום לטגן אותם.

איך להכין פלאפל ביתי, קריספי ואוורירי – השלבים

יצירת פלאפל אוורירי כרוכה בכמה שלבים מרכזיים כדי להבטיח שהם יהיו אווריריים מבפנים ופריכים מבחוץ. בצע את השלבים הבאים כדי להשיג את המרקם והטעם המושלמים.

  1. משרים את החומוס היבש במים לפחות 6-8 שעות או למשך הלילה.
  2. מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס, ואז מערבבים אותם במעבד מזון עם בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, כוסברה, קאיין ומלח. מעבדים עד שהתערובת טחונה דק.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מערבבים פנימה סודה לשתייה ונותנים לה לנוח 10-15 דקות.
  4. מחממים את השמן הצמחי במטיגון עמוק או במחבת גדולה ל-180 מעלות צלזיוס.
  5. יוצרים מתערובת החומוס כדורים קטנים או קציצות ומטגנים אותם בקבוצות, הופכים מדי פעם, עד להזהבה עמוקה ופריכות, כ-4-5 דקות.
  6. מוציאים את הפלאפל בעזרת כף מחוררת ומסננים על נייר סופג.

על ידי ביצוע השלבים האלה, תיצור אצווה של פלאפל אוורירי וטעים המושלם לארוחה או חטיף מזין. תיהנו מהפלאפל הביתי שלכם עם המטבלים האהובים עליכם, בעטיפה או כחלק ממגש מזוזה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן