בישול גוש אנטריקוט עסיסי בתנור הוא דרך נפלאה ליהנות מנתח הבשר הטעים הזה. בין אם אתם מבשלים לאירוע מיוחד או פשוט משתוקקים לארוחה טעימה, המתכון הזה מבטיח תוצאות עסיסיות ורכות. מתיבול הבשר ועד להשגת רמת העשייה המושלמת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות להשלמתו.
איך להכין גוש אנטריקוט בתנור – המרכיבים:
להכנת אנטריקוט בתנור תזדקקו ל:
- 1 גוש אנטריקוט (בערך 500 גרם)
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים לקישוט (לא חובה)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, אתה יכול להחליף את האנטריקוט בפרוסה עבה של טופו או טמפה כבושים בעשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך.
- ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לאופציה ללא גלוטן.
איך מכינים גוש אנטריקוט בתנור – צעד אחר צעד
- מחממים את התנור ל-200 מעלות (מאוורר 180 מעלות) או שווה ערך.
- משפשפים את השום הטחון באופן שווה על פני האנטריקוט.
- מזלפים את שמן הזית על האנטריקוט, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים.
- מניחים את האנטריקוט המתובל על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- הכנס מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הבשר, אם קיים.
- צולים את האנטריקוט בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות לערך מדיום-רייר, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-55-57 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את האנטריקוט מהתנור ומעבירים אותו לקרש חיתוך.
- מכסים את האנטריקוט בצורה רופפת בנייר אלומיניום ונותנים לו לנוח 5-10 דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.
- לאחר המנוחה פורסים את האנטריקוט כנגד הדגן לפרוסות עבות.
- מקשטים בעשבי תיבול טריים, אם רוצים, ומגישים חם.
- תיהנו מהאנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ישירות מהתנור, בשילוב עם התוספות האהובות עליכם לארוחה משביעה.