זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
דמיינו מנה עם צבעים עזים, ריחות מפנקים, וטעמים שמשגעים את החיך. קארי בטטה עם חלב קוקוס ואננס זו לא סתם מנה, זו חוויה עולמית שמתעלה על כל הגבולות! היא מלאת חיים, עונג והנאה – המתכון הזה יסחוף אתכם בשטף של גוונים טבעיים ואנרגיה חיובית, כך שלמרות שהכנתם אוכל בריא, תרגישו כאילו בחרתם בארוחה מהדרגה הגבוהה ביותר.
מה עושה את הקארי הזה כל כך מיוחד? מדובר בשילוב מדהים של בטטה רכה, עושר החלב קוקוס, ונגיעות מתוקות של אננס. כל בעיטה של תיבול מביאה לטעמים שגורמים לכם לרצות עוד ביס, היא פשוט ממכרת!
הרכיבים הדרושים
- 2 בטטות בינוניות, קלופות ומוקצצות לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 ג'ינג'ר טרי, חתוך דק (בערך 2 ס"מ)
- 1 כוס חלב קוקוס (לא ממתוק)
- 1 כוס אננס טרי או קופסת אננס ממוחזר, קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קארי כתום (או תבלין קארי לבחירתכם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן קוקוס או שמן זית לטיגון
- 1 כוס קישואים קצוצים (לא חובה)
- פרוסות ליים או לימון לקישוט
- שקדים קלויים או שיהמורים לקישוט (לא חובה)
אולי תופתעו לשמוע, אך הבטטה לא רק שהיא מוסיפה למנה מתיקות ויש לה טעם משגע, אלא היא גם עשירה בוויטמינים ומינרלים. משום כך, קארי זה הוא לא רק טעים אלא גם בריא, דל פחמימות, ומלא בערכים תזונתיים! אם תרצו לשדרגו אותו לגרסה יותר קלילה, אפשר להחליף את הבטטה על ידי קישואים בלבד וליצור גרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
בואו נצלול מיד אל תוך הפעולה, כי הכי טעים שיש הוא פשוט להכין את הקארי הזה!
- מחממים 2 כפות שמן קוקוס על חום בינוני בסיר עמוק או במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהבצל שקוף ורך.
- מוסיפים את השום הקצוץ והג'ינג'ר ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שהשום מתחיל לבעור.
- מוסיפים את הבטטה לקוביות ומערבבים היטב, כך שהיא תספוג את הטעמים.
- מוסיפים את הפפריקה, הכמון, והקארי, ומערבבים חזק במשך 1-2 דקות נוספות.
- יוצקים את חלב הקוקוס לתוך הסיר, ואחר כך את האננס הקצוץ.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 15-20 דקות עד שהבטטות רכות.
- אם רוצים, מוסיפים את הקישואים הקצוצים בשלב הזה ומבשלים יחד עד שיתפסו טעמים.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ונותנים לערבב.
- מוסיפים סחוס מובחר של פרוסות ליים על הקארי המוכן, ומקשטים עם שקדים קלויים אם רוצים.
ואוו! נכון שזה היה קל? התהליך ממש טס, והטעמים מתחילים להתמזג זה בזה באופן אגדי!
תוספות ושדרוגים
אם עליתם על מדרגה בבישול שלכם ורוצים לגוון, יש כל כך הרבה תוספות שאפשר לשקול:
- חלקו את הקארי עם אורז בסמטי או קוסקוס – זה משגע!
- לגיוון נוסף, אפשר להוסיף עדשים שחורות או חומוס cooked כדי להעשיר את המנה בחלבון.
- תוספת של תרד או קייל יכולה להעניק צבע ירוק מרענן.
- אם אתם חובבי חריף, הוסיפו כמה פלפלים חריפים או רוטב חם.
- מומלץ גם לפרוס עוד אננס על הצד או להוסיף חמאת בוטנים מומסת כקישוט – טעמים משגעים!
כמו שאתם רואים, מדובר במתכון שמזמין אתכם ליצירתיות על צלחת! כל נגיעה אישית שלכם יכולה להוסיף עוד רובד טעם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקארי הזה מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו יום קדימה ולשמור במקרר. החימום מחדש רק משפר את הטעמים!
האם קארי בטטה עם חלב קוקוס ואננס בריא?
כן! מדובר במנה שמכילה ויטמינים ומינרלים רבים. עושות גם רווח למי שרוצה לאכול אוכל דל פחמימות.
נשארו לי מרכיבים – מה לעשות איתם?
אתם יכולים להכין סלט או קציצות גם עם קבבונים מחומרים שלא השתמשתם בהם.
אפשר להמיר את הבטטה לתפוחי אדמה?
בטח! זה יהפוך את המנה ליותר קלאסית, אך הטעמים יקבלו גם גוון קצת שונה.
מה אפשר לסמן גם בתור תיבול?
קצת קינמון או תבלון מרוקאי יכולים להוסיף למנה ניחוח ייחודי.
האם ניתן להכין את זה בסיר לחץ?
כן! פשוט תקצרו את זמן הבישול בחצי. זה מסייע לשמור על העסיסיות של הקוביות.
איך כדאי לאחסן שאריות?
אחסנו בש containers אטומים במקרר עד 4 ימים. חימום מחדש מומלץ במיקרו או על כיריים.
מה אפשר לשתות עם הקארי הזה?
מומלץ ללכת על מים קרים או תה צהוב מרענן, זה משדרג את החוויה!
איזו מוזיקה מתאימה בזמן הבישול?
אני ממליץ משהו כמו ג'אז או מוסיקה אקזוטית, כדי להרגיש כמו במסעדה.
שווה לנסות אם יש כמה חברים שמבקרים?
בהחלט! תאמתו שתרצו להכין את הקארי במיוחד עבורם, הם לא יפסיקו להחמיא לכם!
טוב, אם הצלחתם לקרוא עד כאן, אתם מבינים שזו לא סתם מנה – זו יצירת אמנות קולינרית! שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, אל תנו למי שלא איש לא מוכן את הקסם הזה!