זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן צינון במקרר: שעה לפחות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשמדובר על סלט חצילים, מדובר בחוויה של טעמים שאי אפשר לעמוד בפניה. עונת הקיץ מגיעה, והחצילים הם בשיאם. וכשמדברים על סלט כזה, אנחנו מתכוונים לרמה של טעמים מדהימים, משגעים, ולא רק זאת; הסלט הזה הוא גם אגדי, בריא ומושלם לארוחות שבת. בכל ביס תצליחו ללקק את האצבעות! החצילים ילטפו את החיך, והטעמים יתאספו יחד למסיבה של טעם.
אז מה בדיוק אנחנו צריכים כדי ליצור את המעדן הזה? הבאנו עשרה מצרכים פשוטים, שיהפכו את הסלט הזה למשהו שאין כמותו:
- 4 חצילים גדולים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- מיץ מלימון 1 גדול
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים (או יותר, לפי הצורך)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי, אבל מומלץ)
אם רוצים, ניתן גם לשדרג את הסלט עם תוספות שונות כמו גרגרי רימון, תבלינים חריפים, או אפילו בגט קלוי לצד הסלט. תכינו כמה סוגי לחמים, כי מדובר על מנה שווה באמת שמתאימה לכל חגיגה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה. זה קל ומהיר, ואפילו חובבים יוכלו ליצור סלט כזה.
- תחילה, אנחנו שוטפים את החצילים ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קוטעים את הקצוות ומועכים את החצילים בעזרת מזלג בכמה מקומות.
- מעבירים את התבנית לתנור ב-200 מעלות צלזיוס ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים רכים וזהובים למגע.
- לאחר האפייה, אנו מסננים את החצילים ומשאירים אותם להתקרר לטמפ’ החדר.
- בזמן שהחצילים מתקררים, קוצצים את הבצל והשום ומעבירים את שניהם לאולפני התיבול – פשוט קיצוץ ומהר.
- מעבירים את החצילים המוכנים לקערה גדולה, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים.
- סוחטים לתוך הקערה את מיץ הלימון ומוסיפים את הטחינה הגולמית.
- מטייבים את התערובת עם מלח, פלפל וכמון (אם רוצים).
- מערבבים את הכל היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים עד שהיא מתפשטת.
- לקינוח, מוסיפים את שמן הזית ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לצלחת שטוחה ומקשטים עם מעט שמן זית מעל.
- מניחים במקרר למשך שעה לפחות, כדי שהטעמים יתמזגו וישלימו זה את זה.
אפשרויות תחלופיות
אפשר בהחלט לשדרג את המתכון הזה לגירסאות שונות. לדוגמה, אם אתם רצים על גרסה טבעונית, תמיד אפשר להחליף את הטחינה לשקד טחון או אפילו להביא תחליף טחינה אחר שאוהבים.
כמו כן, אם אתם שומרים על תזונה דלת פחמימות, פשוט תקפצו על הלחמים ותרכזו על ירקות קיץ טריים לצד הסלט המדהים הזה. השמש זורחת, והסלט שלכם מחכה!
שדרוגים ותוספות
יש לא מעט דרכים לשדרג את הסלט הזה! למשל, ניתן להוסיף גרגרי רימון, אגוזי מקדניה קצוצים, או אפילו פרוסות זיתים שחורים. כל זה נכנס לאותה קערה של שמחה ומסיבה טעמים.
אם אתם מעוניינים בטוויסט מדהים במיוחד, מה לגבי להוסיף פרוסות פיקלו או פלפלים קלויים? זה ממש יוצר אפקט של פלא – טעמים מעלפים שמתערבבים יחד!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר למחרת?
בהחלט! הסלט הזה טעים אפילו יותר אחרי יום במקרר, כשכל הטעמים התאגדו יחד לפרعة אחת מושלמת.
מה קורה אם אני לא אוהב טחינה?
אין בעיה! תוכלו להמיר את הטחינה ביוגורט טבעי או אפילו במיונז, זה יעניק לסלט מרקם שונה וטעים לא פחות.
האם ניתן להכין את הסלט לפני יום שבת?
מומלץ מאוד להכין אותו יום לפני. העובדה שהוא מתקרר והטעמים מתמזגים רק הופכת אותו לדל קלוריות הרבה יותר שווה!
אני רוצה לנסות גרסה חריפה, איך אפשר?
כמובן! פשוט הוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת. ומי שאוהב הרבה חריף – שיגזור עוד!
האם ניתן להשתמש בחצילים קטנים?
כן, אבל אני ממליץ להרגיש עם הטעמים שלהם. חצילים קטנים הם בדרך כלל מתוקים יותר, אז פשוט הוסיפו להם קצת מלח.
כמה זה לוקח לצנן את הסלט?
מספיק שעה במקרר, אבל אם אתם רוצים את זה ממש קר – תוסיפו עוד שעה אחת!
האם סלט החצילים מתאים לילדים?
בדר"כ יתאים, אבל כמדי – טעמים משגעים יכולים להפתיע. חצילים הם לא המאכל האהוב עליהם, אבל אם תוסיפו קצת כיף או פריי – זה יכול לעבוד!
איך כדאי להגיש את הסלט?
מומלץ להגיש אותו יחד עם חלה או לחם קלוי. תוספות כמו פיתות, קציצות או חומוס עוד יותר יוסיפו לשולחן חגיגה!
האם אפשר לאכול את הסלט עם פסטה?
זה יכול לעשות פלאים! אם סלט החצילים יכנס לשילוב עם פסטה, זו תהיה מנה מופלאה שתשאיר עם טעם מעולה, בפיך!
אני רוצה להכין כמות כפולה, זה אפשרי?
בהחלט! זה אפילו יותר מאכל שמשגע, אז לנסוק על כמות כפולה זה אחלה רעיון.
אז, למי שיהיה בעניין, זה הסלט להתנסות בו! נשמח אם תשתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה – שכחתי להזכיר שזה הזמן בהחלט לחגיגה קולינרית של מטעמים! קחו את הסלט הזה ותהנו, כי הוא מושלם, מדהים, ומעלף!