זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
זו הזדמנות נהדרת להסתבך עם אחד מהמרקים המדהימים והאגדיים שיש, שמוכיח כי אין כמו אוכל ביתי! צ'ורבה רומני עם כדורי בשר הוא לא רק מרק, אלא חוויה שמחברת בין הרבה זיכרונות נפלאים של סבתא, של אמא, או של פיקניק משפחתי. כשאתם מכניסים את הכף הראשונה לפה, אתם תשיגו תערובת של טעמים שהופכים כל לפעמים רגילה למעלפת!
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן מגיעו המרכיבים שיביאו אתכם לתוך העולם המפנק של הצ'ורבה. כל מרכיב תורם לחוויה המושלמת, ויחד הם יצרו תבשיל שמלא בטעמים משגעים!
- 1 ק"ג בשר בקר טחון (אם רוצים, ניתן לערבב עם בשר עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזר גדול קלוף ומגורד
- 1 פפריקה מתוקה (כדי שיהיה צבע וריח מדהימים!)
- 2 ביצים
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 קישואים קלופים ומגורדים
- 1.5-2 ליטר מים (תלוי כמה רוצים מרק)
- 1/2 כוס מיץ לימון (לניגודיות טעמים)
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עלי פטרוזיליה קצוצים (לקישוט)
מרכיבים חליפיים
לאלה מכם שמחפשים גרסה טבעונית של המתכון, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בבשר טבעוני, והכדורים ייצאו לא פחות ממדהימים. גם לגירסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את פירורי הלחם בקמח תפו”א או בחלבון שיבולת שועל.
שלבי ההכנה
ועכשיו לעיקר, כל מה שנדרש הוא קצת סבלנות, ואפשר להתחיל לבשל! תופתעו עד כמה זה קל להכין את המרק הזה.
- במיקסר, נערבב היטב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הגזר המגורד, הפפריקה, הביצים ופירורי הלחם עד שהתערובת תתאחד.